Satu Mare: Hrană caldă şi donaţii pentru ucrainenii din Vama Petea

Satu Mare: Hrană caldă şi donaţii pentru ucrainenii din Vama Petea

Voluntarii Crucii Roşii oferă, sâmbătă, pachete cu hrană caldă şi alte ajutoare sutelor de cetăţeni din Ucraina care au de aşteptat timp îndelungat în Vama Petea pentru a trece în Ungaria, în călătoria lor spre ţările din vestul Europei.

Sâmbătă după amiaza, sute de maşini din Ucraina, care au intrat în România prin alte puncte de frontieră, aşteptau să treacă în Ungaria, prin Vama Petea. La bordul maşinilor se aflau în general femei şi copii, pentru că bărbaţii nu mai pot părăsi ţara aflată în conflict cu Rusia.

Cetăţenii şi Satu Mare s-au mobilizat exemplar şi au adus la punctul de trecere a frontierei de la Petea numeroase donaţii, cel mai apreciat ajutor fiind pachetele cu hrană caldă distribuite prin intermediul Crucii Roşii, care a ridicat şi un cort în zonă.

"Având în vedere că am avut foarte multe donaţii din partea populaţiei şi a diverselor organizaţii şi grupuri sătmărene, care s-au mobilizat exemplar, am hotărât să ridicăm un cort, unde s-au putut aduce donaţiile şi de unde ne-a fost mult mai uşor să le distribuim. A fost cine a adus şi o masă caldă şi pizza. Mâncarea caldă este foarte apreciată", a declarat jurnaliştilor aflaţi la faţa locului directorul Crucii Roşiii Satu Mare, Rodica Borlan.

Acesta a adăugat faptul că recomandă populaţiei să se informeze doar din surse sigure, să nu intre în panică şi să ajute doar cu este nevoie pentru cei ce stau foarte mult timp în vamă.

Cetăţenii din Ucraina care aşteptau să treacă frontiera în Ungaria le-au precizat jurnaliştilor să intenţionează să ajungă în ţări precum Cehia, Polonia sau Germania, unde îi aşteaptă în special rude sau prieteni la care pot sta o perioadă de timp.

Oficial, timpul de aşteptare în Vama Petea la ieşirea din ţară era, sâmbătă după-amiaza, de 50 de minute. AGERPRES/(A - autor: Sebastian Olaru, editor: George Onea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…