Sava: Am primit agrementul din partea MDRAP; putem intra în legalitate cu Arena Națională

Sava: Am primit agrementul din partea MDRAP; putem intra în legalitate cu Arena Națională

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, anunță că PMB a primit agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării transmise, însoțită de expertiza laboratorului din Italia, precizând că este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că se poate intra în legalitate cu Arena Națională. * Comisia de avizare a acordat agrementul pentru copertina Arenei Naționale (surse)

''Mai așteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur că domnul viceprim-ministru Vasile Dîncu a înțeles, într-un final, că aceasta era calea legală de urmat și nu cea sugerată de așa-zis experții, care ne recomandau să udăm cu apă acoperișul și să aducem mai multe forțe de ordine la stadion în ziua meciurilor. Nu, asta ar fi fost o 'cârpeală românească', pe care IGSU n-ar fi putut să o accepte, în condițiile legii. Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiți să apelăm la soluția înlocuirii acoperișului. Ar fi fost costisitor și inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Națională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiții de siguranță'', a scris edilul, luni, pe pagina sa de Facebook.

Comisia de avizare din cadrul Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcții a acordat, luni, agrementul tehnic pentru copertina stadionului Arena Națională, în urma unei solicitări făcute de asocierea JV Max BOGL — Astaldi, au precizat anterior, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?