Sava despre deschiderea stadionului Arena Națională: Derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceaușescu

Sava despre deschiderea stadionului Arena Națională: Derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceaușescu

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, subliniază, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că stadionul Arena Națională nu are autorizație de securitate la incendiu, afirmând că IGSU ''încearcă să arunce pisica'', iar singurii care pot schimba ''normativul'' care stabilește dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperișului este sigur sau nu este MDRAP.

"Am văzut că în ultima vreme foarte mulți fac presiuni pentru deschiderea stadionului Arena Națională. Vreau să fac câteva precizări. Stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Conform legii, nu putem organiza evenimente sportive fără această autorizație. Am văzut că cei de la IGSU încearcă să arunce pisica, spunând că se pot organiza evenimente și în aceste condiții, cu asumarea răspunderii de către Primăria Municipiului București. Eu știu că derogările de la lege existau doar în vremea lui Ceaușescu. Nu am auzit ca într-un stat de drept să existe acest concept, adică acolo unde legea prevede ceva, tu să o ignori și să faci excepție", a scris Sava.

El precizează a cerut IGSU ''în mod expres'' să spună dacă sunt îndeplinite condițiile legale pentru a desfășura activități și dacă strângând acoperișul și limitând astfel riscurile sunt îndeplinite condițiile legale.

''Nu am primit niciun răspuns scris. Am avut întâlniri cu domnul vicepremier Vasile Dîncu și domnul ministru Petre Tobă.

Înțeleg că un guvern tehnocrat nu își poate asuma răspunderea politică, dar ei pot, conform legii, să își asume rezolvarea problemei stadionului Național Arena. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este autoritatea reglementatoare pe acest domeniu. El poate schimba sau nu normativul care stabilește dacă tipul de material folosit pentru construirea acoperișului este sigur sau nu. Au posibilitatea legală să facă acest lucru. În funcție de acest normativ vom știi dacă putem juca cu acoperișul acesta sau dacă va trebui să îl dăm jos și să facem astfel stadionul funcțional'', arată Sava.

În context, edilul îi cere ministrului Dîncu ''să grăbească apariția acestor norme'', reafirmând că nu va încălca legea.

''Vreau ca bucureștenii să înțeleagă că voi respecta legea. Nu o voi încălca chiar dacă și eu mi-aș dori să văd meciuri desfășurându-se în București. Propunerea celor de la IGSU de a juca pe Arena Națională pe propria răspundere nu o pot lua în seamă. O calific ca fiind neprofesionistă și în afara cadrului legal. Legea este lege, iar eu nu pot aplica principiul 'merge și asa'.

Am văzut cu toții ce a însemnat pentru România acest principiu. Am văzut ce s-a întâmplat în București, când s-a mers pe principiul 'lasă că merge și asa'. În concluzie, Arena Națională va rămâne închisă până când va avea toate autorizațiile necesare'', conchide Sava.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Așa îl cheamă” / Oana Zăvoranu a făcut public adevăratul nume al lui Luis Lazarus

2 Așa o fi?

3 TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României!

4 Zvon...

5 „Când am văzut-o pe Nicoleta Luciu goală am avut un șoc”