Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sava spune că așteaptă decizia MDRAP privind clasificarea acoperișului Național Arena

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunțat că firma care a produs materialul din care a fost realizat acoperișul Național Arena a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice (MDRAP) un raport făcut la un laborator din Italia, conform căruia materialul respectiv ar face parte din clasa B, nu C. 

"S-au făcut niște teste în România, din care a rezultat că acel material este clasificat clasa C, adică arde ca hârtia. Producătorul materialului respectiv a făcut niște teste într-un laborator în Italia — un laborator acreditat și notificat la Bruxelles — a venit cu rezultatul testelor pe acel material. A rezultat că el se clasifică în clasa B. Acest material a fost depus la Ministerul Dezvoltării pentru obținerea agrementului, pe data de 24 februarie 2016. Așteptăm de la Ministerul Dezvoltării să îl analizeze și în funcție de decizia pe care o va lua, să vedem: avem agrement sau nu", a răspuns edilul unei întrebări venite din partea presei, în cadrul unei întâlniri de lucru care viza consolidarea clădirilor cu risc seismic.

El a menționat că în cazul în care MDRAP va lua o decizie favorabilă, se poate obține și autorizația de risc la incendiu.

"Aș fi mulțumit să mi se spună că este un test făcut de un laborator notificat la Bruxelles — recunoscut că testele care se fac în cadrul lui sunt conforme — și să se dea acel agrement, pentru că practic nu există un agrement în vederea eliberării autorizației de siguranță la incendiu", a precizat Sava.

El a reiterat că nu își poate asuma deschiderea Național Arena în lipsa autorizațiilor necesare.

"Nu e vorba să îmi asum responsabilitatea. Este vorba de riscul prin care eu, printr-un elan de... nici nu am cuvinte să-l numesc ... să supun 55.000 de oameni unui pericol. Este un lucru pe care nu îl voi face niciodată", a conchis el.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 RoMAFIA Discuție despre o ȘPAGĂ de 500.000 de euro în biroul lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

4 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

5 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici