Savant rus despre un nou potențial purtător al coronavirusului o dată cu apropierea verii

Savant rus despre un nou potențial purtător al coronavirusului o dată cu apropierea verii

Odată cu apropierea verii, în orașe își va face apariția puful de plop, ce poate deveni un nou potențial purtător al noului coronavirus, favorizând răspândirea lui, a declarat doctorul în științe medicale, imuno-alergologul Nadejda Loghina conform  Vești din Rusia .

În opinia ei, florile de plop reprezintă un factor puternic de amplificare a riscului de contaminare. Specialistul crede că, dacă până la mijlocul lunii iunie, epidemia nu va lua sfârșit, se va crea a ”o situație extrem de dificilă”. Pe de altă parte, la nivelul populației se vor agrava afecțiunile alergice ale organelor respiratorii, iar persoanele alergice vor intra în grupa de risc. Loghina a arătat că este vorba despre mai mult de 20% din populația planetei.

Medicul a precizat că, în foarte scurt timp, va începe sezonul de înflorire, iar la persoanele predispuse la alergii se vor activa reacțiile de protecție ale mucoaselor. Ceea ce îi va face și mai vulnerabili la infectare. De aceea, aceste persoane trebuie să respecte toate măsurile de precauție.

Pneumologul șef al Rusiei, Aleksandr Ciucialin, consideră că epidemia va începe să scadă în Rusia pe la mijlocul lunii iunie, în timp ce epidemiologul șef al Ministerului Sănătății, Nikolai Briko, este de părere că numărul persoanelor infectate va începe să scadă în iunie-iulie.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion