Savant ucrainean împușcat mortal când își evacua familia

Savant ucrainean împușcat mortal când își evacua familia

Armata rusă l-a împușcat pe fizicianul experimental ucrainean Vasil Kladko, director adjunct al Institutului de Fizică a Semiconductorilor și membru al Academiei Naționale de Științe din Ucraina.

Cercetătorul ucrainean a fost ucis în Vorzel, regiunea Kiev, unde venise să-și evacueze familia pentru a o duce într-un loc mai sigur, scrie Ukrainska Pravda, citând Academia Naţională de Ştiinţe din Ucraina.

„Departamentul de Fizică şi Astronomie al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei anunţă cu profundă tristeţe că, pe 13 martie anul acesta, la Vorzel, ocupanţii ruşi au împuşcat cu brutalitate un fizician experimental remarcabil, şef pe termen lung al departamentului şi director adjunct al Institutul VE Lashkarev de fizica semiconductoarelor Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, câştigător al Premiului de Stat al Ucrainei în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, V.E. Lashkarev al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei, profesor, membru corespondent al Academiei Naţionale de Ştiinţe a Ucrainei Vasyl Petrovici Kladko”, se arată în comunicatul citat.

Vasil Kladko avea 65 de ani.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...