SCANDAL! Judecătorul care a dat jos şeful Armatei în ziua vizitei şefului NATO la Bucureşti a fost judecat pentru CORUPȚIE și achitat! Amănunte INCENDIARE!

SCANDAL! Judecătorul care a dat jos şeful Armatei în ziua vizitei şefului NATO la Bucureşti a fost judecat pentru CORUPȚIE și achitat! Amănunte INCENDIARE!

SCANDAL! Judecătorul care a dat jos şeful Armatei în ziua vizitei şefului NATO la Bucureşti a fost judecat pentru CORUPȚIE și achitat! Amănunte INCENDIARE! Judecătorul Vasile Bîcu de la Secţia Contencios a Curţii de apel Bucureşti – cel care a suspendat decretul prezidenţial privind prelungirea cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei – a fost trimis în judecată pentru corupţie de fostul PNA în noiembrie 2005. El a fost achitat definitiv însă de un complet din care a făcut parte şi judecătorul Nicu Jidovu, un magistrat al cărui nume apărea în dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat definitiv pentru corupţie în 2 dosare penale la câte 7 ani de detenţie efectivă, dezvăluie G4Media.ro.

După achitare, în 2008, judecătorul Bîcu s-a întors în magistratură.

 Bîcu era acuzat că, în 2003 – 2004, ar fi folosit un autoturism Nissan Primera de la un om de afaceri a cărui fostă soţie avea un proces pe rol chiar la magistratul Bîcu. Ulterior, judecătorul a cumpărat maşina la un preţ subevaluat, au acuzat procurorii.

„În luna mai 2004, un complet în componenţa căruia intra judecătorul Bîcu, s-a pronunţat în favoarea reclamantei (fosta soţie a omului de afaceri – n.r.), anulând autorizaţia de construcţie pentru un imobil vecin cu cel deţinut de reclamantă şi obligând societatea comercială pârâtă la plata de despăgubiri în cuantum de 162.200 euro”. 

Potrivit unei investigaţii de presă din EVZ din 2012, semnate de jurnaliştii Violeta Fotache şi Petrişor Cană, judecătorul Bîcu a fost coleg de catedră la Drept la Universitatea Bioterra cu fostul senator PSD Cătălin Voicu.

Judecătorul Vasile Bîcu este considerat în sistemul de justiţie ca fiind unul dintre apropiații Liei Savonea (şefa CSM şi fost preşedinte al Curţii de apel Bucureşti) și al Alinei Ghica (actual vicepreşedinte al CAB şi fost preşedinte al CSM). Bîcu este judecătorul învestit să judece dosarul privind anularea hotărârii colegiului de conducere al ICCJ referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători și anularea parțială a prejudiciului în dosarul Tel Drum. Cu două zile înainte de termenul din 23 noiembrie, judecătorul Bîcu și-a luat subit două zile de concediu, facilitând astfel ca Alina Ghica să îl înlocuiască în complet.

Legăturile lui Bîcu cu Savonea şi Cătălin Voicu nu se opresc aici. Pe 10 decembrie 2009, după câştigarea la limită a alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu, PSD a depus la Secția de contencios – administrativ a Curții de Apel București (CAB), unde activa judecătorul Vasile Bîcu, o cerere de prezervare de probe. PSD cerea păstrarea probelor de către MAI, Autoritatea Electorală Permanentă, MAE, BEC şi STS.

Pe 11 decembrie 2009, PSD a depus la CAB o cerere prin care solicita suspendarea procesului verbal întocmit de BEC privind rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale.

În aceeaşi zi însă, senatorul PSD Cătălin Voicu a fost ridicat de procurorii DNA din plină stradă, dus la audieri şi pus sub acuzare cu interdicția de a lua legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Cezar Bivolaru, avocatul lui Vanghelie. Potrivit unor surse judiciare, Cezar Bivolaru şi Cătălin Voicu intenţionau să ia legătura cu mai mulţi judecători de la CAB, printre care şi Vasile Bîcu, pentru a bloca validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2009.

În context trebuie precizat că actuala şefă a CSM, Lia Savonea, este soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu Cătălin Voicu şi Cezar Bivolaru.

Acum, judecătorul Vasile Bîcu s-a înscris în concursul de la CSM pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

3 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...