SCANDAL! Presa sârbă spune că T.Toader MINTE, documentele privind extrădarea lui Ghiță N-AU ajuns la Belgrad!

SCANDAL! Presa sârbă spune că T.Toader MINTE, documentele privind extrădarea lui Ghiță N-AU ajuns la Belgrad!

Presa sârbă: Documentele privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă nu au ajuns la destinație. Jurnaliştii sârbi scriu că documentele privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, trimise de Ministerul de Justiţie din România, nu au ajuns la Belgrad, dezvăluie  Digi24 .

Ministrul Tudorel Toader, a declarat ieri, la finalul întâlnirii cu omologul sârb, că toate actele solicitate de Înalta Curte de la Belgrad au fost trimise încă de pe 9 martie.

Cotidianul DANAS titrează însă că aceste documente... s-au pierdut.

Jurnaliştii sârbi spun că s-au interesat de traseul acestor acte, iar răspunsul oficial primit de la Înalta Curte din Belgrad a fost că instituţia nu le-a primit.

Judecătorii instanţei supreme din Serbia trebuie să se pronunţe în privinţa cererii de extrădare a lui Ghiţă şi pentru asta au cerut date suplimentare în România.

Ce declara Tudorel Toader, ieri

Aflat într-o vizită oficială la Belgrad, ministrul Tudorel Toader afirma că a trimis „lămuririle suplimentare”.

„Instanţa a cerut lămuriri suplimentare, le-am transmis, pe 9 martie au ajuns la dânşii. Judecătorii urmează ca, pe baza întregii documentaţii administrate, să se pronunţe cu privire la cererea de extrădare”, a susținut Tudorel Toader.

 Întrebat cât de lungă va fi procedura până la o decizie privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, Toader a spus că la această întrebare pot răspunde numai judecătorii, nu ministrul Justiţiei.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembriei 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. 

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.



Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990