SCANDAL! PSD, atac DEMENT la BNR! Sugerează cheltuirea rezervelor pentru stabilizarea cursului

SCANDAL! PSD, atac DEMENT la BNR! Sugerează cheltuirea rezervelor pentru stabilizarea cursului

SCANDAL! PSD, atac DEMENT la BNR! Sugerează cheltuirea rezervelor pentru stabilizarea cursului. PSD aruncă vina pe BNR pentru prăbușirea leului, distribuind pe Facebook mesajul că Banca Națională este singura care poate interveni și sugerează cheltuirea rezervelor pentru stabilizarea cursului, relatează  G4Media.ro .

„Cursul valutar nu poate și nici nu trebuie să fie stabilit prin hotărâre de Guvern. Nu ar mai fi o piață liberă. Singura instituție abilitată să administreze «controlat» cursul Leu-Euro este Banca Națională care dispune în prezent de rezerve de 36,8 miliarde euro ce îi permit să țină sub control variațiile de curs“, este mesajul PSD, însoțit de un clip.

Moneda naţională a înregistrat miercuri a şaptea zi consecutivă de depreciere, la minime istorice, cursul afişat de Banca Naţională a României pentru moneda europeană fiind de 4,7569 lei/euro, o creştere cu 4,27 bani (+0,91%) faţă de cotaţia de marţi, de 4,7142 lei/euro.

La cele mai mari bănci comerciale din România, euro se vinde, joi, şi cu peste 4,85 lei, potrivit News.ro. Astfel, Banca Comercială Română (BCR) vinde euro cu 4,8590 lei, Leumi Bank afişează un curs de 4,8410 lei/euro, BRD vinde un euro cu 4,8290 lei, Banca Transilvania afişează un curs valutar de 4,8050 lei/euro, ING Bank vinde un euro cu 4,8215 lei.

Joi, pe piaţa interbancară, euro a rămas peste nivelul de 4,76 lei.

Deprecierea zilnică a leului față de euro de la începutul anului, imediat după intrarea în vigoare a OUG 114/2018, cu recorduri stabilite zilnic, a dat naștere unui val de speculații privind un presupus atac speculativ. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a respins însă ipoteza atacului speculativ și a arătat cu degetul spre ”lipsa de credibilitate” provocată de ”ordonanța lăcomiei”.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…