Scandal în Africa de Sud după ce 20 de oameni au câștigat la loterie jucând numerele 5, 6, 7, 8, 9 și 10

Scandal în Africa de Sud după ce 20 de oameni au câștigat la loterie jucând numerele 5, 6, 7, 8, 9 și 10

O secvență neobișnuită de numere extrasă la loteria națională din Africa de Sud a consternat jucătorii și a atras acuzații de fraudă după ce 20 de persoane au ajuns să-și împartă marele premiu, scrie  Guardian .

Numerele consecutive 5, 6, 7, 8, 9 și numărul ”PowerBall” 10 au fost extrase marți seară drept combinația câștigătoare la loteria sud-africană.

Douăzeci de oameni au avut pe bilet combinația câștigătoare și vor primi, fiecare, câte 5 milioane de ranzi sud-africani (306.000 euro). Alți 79 de jucători au câștigat câte 6.283 ranzi (338 euro) pentru că au ghicit seria câștigătoare, nu și numărul ”PowerBall”.

”Aceste numere pot apărea drept neașteptate, dar mulți jucători aleg să joace aceste secvențe”, au scris reprezentanții loteriei pe Twitter.

Mulți sud-africani, însă, au acuzat pe Twitter că extragerea a fost trucată, iar unii chiar au cerut o anchetă a procurorilor.

Comisia pentru loterii, care reglementează domeniul, a spus că această combinație de șase numere consecutive este fără precedent și a promis că va analiza extragerea.

Deși nu este ieșit din comun ca doi jucători să împartă marele premiu, un număr mai mare de câștigători este extrem de rar. Numerele sunt extrase în cadrul unei emisiuni televizate în direct.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...