Scandal în Italia: Bijutier condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea a doi hoți care i-au legat fiica și i-au jefuit magazinul VIDEO

Scandal în Italia: Bijutier condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea a doi hoți care i-au legat fiica și i-au jefuit magazinul VIDEO

Un bijutier din Italia a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru că a împușcat mortal doi hoți care i-au jefuit magazinul și i-au legat fiica. Sentința a declanșat o dezbatere aprinsă privind limitele autoapărării în Italia.

Acțiunea lui Mario Roggero a fost considerată „execuție” de către judecători FOTO captură Daily Mail

Mario Roggero a tras asupra a trei hoți în Grinzane Cavour, pe 28 aprilie 2021, după ce aceștia au intrat în magazinul său, i-au legat mâinile fiicei sale la spate, au amenințat că îi vor ucide soția și au furat bijuterii și ceasuri scumpe, scrie Daily Mail .

Invocând faptul că era speriat pentru viața sa, Roggero i-a urmărit pe hoți în afara magazinului și a tras asupra lor cel puțin de cinci ori. Andrea Spinelli și Giuseppe Mazzarino au murit la câțiva metri de intrarea în magazin, unul în stradă și celălalt la intersecția cu o stradă laterală. Un al treilea hoț a fost rănit și ulterior arestat.

Sentința primită de Roggero a provocat indignare în Italia, unii politicieni de dreapta afirmând că bijutierul doar se apăra pe sine și pe familia sa. „A muncit din greu toată viața lui și încerca doar să își apere familia și afacerea," a declarat viceprim-ministrul Matteo Salvini , exprimându-și „solidaritatea totală cu cel condamnat”.

După o viață de muncă grea și de sacrificii, el doar se apăra și își apăra afacerea. Adevărații criminali sunt cei care merită închisoarea, nu oameni ca Mario”, a mai spus Salvini.

Lucio Malan, membru al Fratelli d'Italia, a declarat: „Dacă ai face un sondaj, 95% dintre oameni ar fi împotriva acestei sentințe”.

Cu toate acestea, procurorii au argumentat în instanță că urmărirea hoților în afara magazinului și împușcarea lor în timp ce se urcau într-o mașină este echivalentă cu o "execuție".

A tras asupra hoților când aceștia fugeau

Roggero era la lucru când cei trei hoți au intrat în magazinul său pentru a-l jefui. Înregistrările de pe camerele de supraveghere arată momentul în care hoții intră și o leagă pe fiica sa înainte de a căuta prin diverse dulapuri și a-și umple buzunarele. Un bărbat, care pare a fi Roggero, este ținut sub amenințarea armei și este dus prin magazin, într-o cameră din spate.

"Ei numărau: cinci, patru, trei... Am crezut că o să mor," a declarat Roggero pentru presa italiană. El arată și face semne către alte părți ale magazinului, interacționând cu unul dintre hoți o vreme înainte ca aceștia să fie scoși afară. Hoții au umplut saci cu bunuri înainte de a încerca să scape.

Fiica bijutierului a fost legată de hoți

Fiica bijutierului a fost legată de hoți FOTO captură Daily Mail

Înregistrările din parcare arată apoi cum Roggero scoate o armă și trage asupra hoților în timp ce aceștia fug. Unul a fost găsit mort în mijlocul străzii, un altul la un colțul străzii.

Imediat după evenimente, Roggero a fost acuzat de exces de apărare culpabilă. Conform procurorului, Roggero ar fi tras asupra hoților în timp ce aceștia fugeau „cu intenția de a le provoca moartea, depășind astfel în mod voluntar limitele legitimei apărări patrimoniale”.

În timpul procesului, Roggero a declarat că a urmărit hoții pentru că se temea că aceștia o răpiseră pe soția sa. A adăugat că a fost jefuit și bătut în 2015 și a suferit un traumatism din acea experiență care i-a afectat judecata în 2021. „În mintea lui, s-a reactivat ceea ce s-a întâmplat cu șase ani înainte”, a declarat un psihiatru la proces.

În final, instanța l-a condamnat pe Roggero 17 ani de închisoare, cu trei ani mai mult decât termenul solicitat de procurori. Roggero a declarat că verdictul a fost o „victorie pentru crimă”, conform De Telegraaf.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”