SCANDAL la ALDE! Un senator îi cere DEMISIA lui Tăriceanu din fruntea partidului și a SENATULUI!

Senatorul Vasile Nistor, care i-a cerut lui Călin Popescu-Tăriceanu demisia de la conducerea Senatului, a trimis o scrisoare celor doi copreşedinţi ai ALDE în care solicită convocarea unui congres extraordinar motivându-şi demersul prin faptul că au apărut dificultăţi în organizarea partidului, iar membrii de partid sunt nemulţumiţi de primirea în partid a unor persoane controversate, relatează News.ro

Vasile Nistor le cere lui Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedinţii ALDE, să convoace un Congres extraordinar invocând ”dificultăţile de organizare şi coordonare apărute în ultima perioadă în cadrul partidului, ca urmare a celor mai recente acţiuni ale justiţiei în care sunt implicaţi lideri şi membri marcanţi ai partidului, (...) reticenţa manifestată în membrilor de partid cu privire la acceptarea de către conducerea naţională a înscrierii în ALDE a unor persoane controversate din punct de vedere al imaginii publice şi cu probleme de natură penală”.

Nistor crede că este nevoie ca la Congres să fie stabilite anumite criterii de etică pentru cei care vor candida pentru ALDE. Astfel, ar urma să nu fie primiţi pe listele partidului cei care sunt urmăriţi penal sau trimişi în judecată pentru acte de corupţie sau evaziune fiscală, cei condamnaţi pentru incompatibilitate şi conflict de interese, cei puşi arestaţi preventiv sau la domiciliu sau puşi sub control judiciar şi cei care au fost colaboratori sau ofiţeri ai Securităţii.

Tot luni, senatorul Vasile Nistor, care deţine şi funcţia de preşedinte executiv în ALDE, i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu demisia din funcţia de preşedinte al Senatului pentru că este anchetat, el precizând că acesta ar trebui să îşi dea demisia şi din funcţia de senator. 

Vasile Nistor  a afirmat în plen că ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp în Senat şi ceea ce se întâmplă în ţară arată că imaginea Senatului, în ultimii 4 ani, a fost ştirbită.

”A venit momentul să demonstrăm că nu toţi suntem la fel. Unii membri ai Camerei superioare sunt anchetaţi sau au dosare penale şi din acest moment, consider că a venit momentul să demisioneze din funcţiile deţinute în conducerea Senatului, să renunţe la imunitatea parlamentară sau la mandatul de senator, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei”, a spus Nistor.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X