Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?

Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?

Jandarmeria, Poliția, Ambulanța și SMURD-ul au intervenit luni la sediul Regiei Autonome Zona liberă Curtici-Arad după ce noii membri ai Consiliului de Administrație ai instituției nu au fost lăsați să intre în clădire de către directoarea Cristina Bibarț, relatează Special Arad .

Aceasta se află în funcție de 15 ani și este soția primarului municipiului Arad, Călin Bibarț. ”Echipaje ale Jandarmeriei, Poliției și de la Ambulanța Arad au fost chemate de urgență. Se pare că mărul discordiei este chiar fosta directoare a Zonei care nu vrea nicicum să plece din funcția de director, cu toate că legal, mandatul acesteia a expirat în 22 septembrie”, relatează ziarul arădean.

Nu este prima dată când cei din CA le-a fost interzis accesul în sediu, în prima instanță fiind invocată pandemia și restricțiile în vigoare.

Cristina Bibarț a spus că nu permite accesul noii conduceri în instituție deoarece există un litigiu pe rol, după ce a dat în judecată COnsiliul Județean pentru că nu i-a prelungit mandatul de manager. Mandatul acesteia s-a încheiat în 23 septembrie, iar Consiliul Județean Arad a votat componența unui nou Consiliu de administrație.

Membrii CA au sunat la 112 pentru deblocarea situației, însă a apărut și un echipaj SMURD, deoarece fosta directoare a acuzat stări de rău.

„Am apelat 112, pentru a obține asistență la intrarea în sediu. La apariția unui echipaj al Jandarmeriei, doamna a acuzat o stare bruscă de rău, a acuzat o afecțiune a tiroidei și a spus că simte că va face un atac cerebral. La fața locului a fost solicitat un echipaj al Ambulantei și unul SMURD. Pentru a nu tensiona situația, fiindcă nu acesta este scopul nostru, membrii Consiliului de Administrație s-au retras la sediul Consiliului Județean, unde au continuat activitatea. Am constatat că suntem împiedicați să intrăm în sediul societății, că dialogul se realizează peste gard și peste poarta închisă, că suntem amenințați și umiliți,” a declarat pentru Special Arad, Andrei Ando, director executiv în cadrul Consiliului Județean Arad.

Zona Liberă Curtici Arad a fost înfiinţată prin Hotărârea Guvernului României nr.449 din 08.06.1999 şi se întinde pe o suprafaţă de 90 ha.

Zona Liberă este concepută ca un perimetru în care bunurile non-europene sunt considerate ca fiind în afara teritoriului vamal al Uniunii Europene, iar datoriile vamale sunt plătite doar în momentul în care bunurile sunt puse în liberă circulaţie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”