SCANDAL Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, ar fi dispărut în Marea Britanie-presa britanică/UPDATE

SCANDAL Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, ar fi dispărut în Marea Britanie-presa britanică/UPDATE

Patronul Clubului Colectiv, George Alin Anastasescu, ar fi fugit din Romania si se ascunde intr-o locatie necunoscuta din Marea Britanie, scriu tabloidele britanice The Sun si Daily Mail, citate de  HotNews.ro . Anastasescu este trimis in judecata in dosarul privind incendiul din Colectiv, unde au murit 64 de oameni in 31 octombrie 2015.

UPDATE/“Alin Anastasescu a fost prezent in sala ieri, a fost filmat de televiziunile prezente la termen, deci nu e nici un fel de dubiu in legatura cu prezenta sa in tara”, a declarat pentru HotNews.ro Vlad Hosu, avocatul lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, trimis si el in judecata in dosarul Colectiv alaturi de Alin Anastasescu. Aceste precizari vin doua ce doua tabloide britanice, Daily Mail si The Sun, au scris ca Anastasescu ar fi disparut in Marea Britanie dupa ce i s-ar fi permis sa paraseasca tara. Anastasescu nu aputut fi contactat direct.

“Alin Anastasescu a fost prezent ieri la termen, fiind obligat sa se prezinte. Neprezentarea lui ar fi condus in mod obligatoriu la arestarea sa, fiind sub puterea masurii preventive a controlului judiciar. Pe langa faptul ca e obligat sa se prezinte la termene, se prezinta o data pe saptamana la politie. Nu are voie sa paraseasca tara fara incuviintarea prealabila a instantei”, a mai precizat pentru HotNews.ro avocatul Vlad Hosu.

Pe langa Anastasescu, cele doua ziare dau exemplul unui traficant de tigari, Catalin Cioanca, care a plecat si el in Marea Britanie pentru a scapa de o condamnare de 16 luni de inchisoare primita in Romania. Incarcerarea lui Cioanca ar fi fost amanata pentru ca acesta sa participe la un targ al crescatorilor de porumbei din Marea Britanie.

Presa britanica semnaleaza o tendinta: judecatorii romani le permit urmaritilor penal sau chiar condamnatilor sa paraseasca Romania si acestia profita de supra-aglomerarea penitenciarelor romanesti pentru a cere judecatorilor britanici, cand se judeca extradarea, sa nu fie retrimisi in Romania pentru ca le-ar fi incalcate drepturile fundamentale.

“Exista numerosi infractori si suspecti care folosesc aceasta portita. Instantele din Romania permit acest lucru”, a declarat o sursa judiciara citata de The Sun. “ Odata ce ce au pprimit permisiunea sa zboare in Marea Britanie, ei stiu ca avocatii nu vor mai permite ca ei sa fie trimis inapoi”, a adaugat sursa.

Membri ai gruparilor infractionale, clonatori de carduri si alti infractori condamnati procedeaza astfel, spunand instantelor din Romania ca deja si-au aranjat calatorii pentru a-si vedea familia sau vacante, scrie Daily Mail. Apoi ei isi angajeaza avocati care argumenteaza in fata judecatorilor britanici ca nu pot fi extradati pentru ca celulele din Romania sunt prea mici.

Pe langa cele doua cazuri semnalate de presa britanica mai exista cel putin doi fugari celebri: Alexander Adamescu si Puiu Popoviciu. Justitia din Romania a cerut extradarea lui Adamescu jr. pentru a fi judecat intr-un dosar de coruptie. Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul de coruptie Ferma Baneasa. Inainte de pronuntarea condamnarii, Popoviciu a plecat din tara in Londra.

Amintim ca, luni, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, Tribunalul Bucuresti a amanat din nou, pentru data de 20 noiembrie, judecarea dosarului in care sunt inculpati fostul primar Cristian Popescu-Piedone si patronii clubului.

"Vreau sa ii vad pe vinovati judecati si condamnati, asta ar insemna pentru mine sa se faca dreptate, pentru ca sunt oameni care au gresit capital acolo. In momentul in care ai 65 de morti, cand ai atatia raniti si vezi ca toata lumea este fericita, bine mersi acasa, in libertate, asta este infiorator. Nu cred ca foarte multi ar putea suporta asa ceva. Eu sper sa se trezeasca intr-un tarziu, sa nu mai fim luati la misto, sa vedem numai zambete si glumite in sala de judecata", a declarat, potrivit Agerpres, Eugen Iancu, fondatorul Asociatiei Colectiv GTG 3010 si tatal unui tanar care s-a stins din viata in spital, la trei saptamani de la incendiu.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /