SCANDALOS! Deși s-au tras la sorți noi completuri de 5 la Curtea Supremă, CSM a recomandat ca dosarul lui Dragnea sa rămână la completul tras la sorți în decembrie!

SCANDALOS! Deși s-au tras la sorți noi completuri de 5 la Curtea Supremă, CSM a recomandat ca dosarul lui Dragnea sa rămână la completul tras la sorți în decembrie!

SCANDALOS! Deși s-au tras la sorți noi completuri de 5 la Curtea Supremă, CSM a recomandat ca dosarul lui Dragnea sa rămână la completul tras la sorți în decembrie! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a tras la sorţi, joi, membrii completurilor de 5 judecători pentru anul 2019.

 Componenţa noilor completuri în materie penală:

C1: Dragomir Iulian, Matei Ionuţ Mihai, Rus Alexandra Iuliana, Epure Constantin, Şelaru Valentin Horia.

C2: Cîrnaru Simona, Burnel Oana, Alexandrescu Anca Mădălina, Enescu Dan Andrei, Neniţă Simona.

C3: Mela Luciana, Bogdana Ioana, Lefterache Lavinia, Foitoş Marius Dan, Iancu Ana Hermina.

Componenţa noilor completuri în materie civilă:

C1: Copoiag Elena Carmen, Cîrnu Iulia Manuel, Florescu George Bogdan, Hîncu Cezar şi Canacheu Claudia Marcela.

C2: Macavei Sorinela Alina, Vişan Mirela, Grădinaru Blandiana, Baciu Mona Magdalena, Gherasim Elena.

C3: Paraschiv Mihaela, Brehar Paulina Lucia, Zaharia Rodica, Voicu Rodica Florica, Năstasie Veronica.

Aceasta este a patra tragere la sorţi a completurilor în ultimele luni.

Pe data de 13 decembrie, Înalta Curte a organizat o tragere la sorți a completurilor de cinci judecători, dar acestea au fost valabile doar până la sfârșitul anului 2018 pentru cazurile urgențe, arestări, recuzări etc.

Cele anterioare au fost declarate, pe rând, nelegale de Curtea Constituțională și de Curtea de Apel București.

Secţia pentru judecători a CSM a recomandat, la începutul lunii decembrie anul trecut, mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Pe 19 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a decis ca dosarele de pe rolul completurilor de cinci judecători de la ICCJ să fie judecate în continuare de completurile trase la sorţi pe 13 decembrie.

Unul dintre aceste dosare apelul în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Reamintim că pe 13 decembrie dosarul fusese repartizat la completul 2 penal de la Instanţa supremă, format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două persoane – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia a fost atacată cu apel.

Liviu Dragnea a obţinut în instanţă, luna trecută, suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma sa judece procesul angajărilor fictive. Hotărârea nu este definitivă, dar efectul acestei decizii a Curții de Apel București este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...