Scandalul de la Spitalul Militar, unde trei paciente au fost sedate fără prescripție, ia amploare: „Se tem că le-a pus și doctorilor în cafea“

Scandalul de la Spitalul Militar, unde trei paciente au fost sedate fără prescripție, ia amploare: „Se tem că le-a pus și doctorilor în cafea“

Scandalul pornit de la asistentul medical al Spitalului Militar Carol Davila, acuzat că a sedat trei paciente cu diazepam, ia amploare. Surse din anchetă dezvăluie că și medicii de gardă au devenit victime.

Spitalul Carol Davila FOTO Mediafax

Misterul a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Militar se adâncește. Scopul pentru care asistentul le-a sedat pe femei cu doze mari de diazepam este încă neclar.

Mai mult decât atât, în acea noapte, cei din personalul medical de gardă au adormit și ei, „în mod suspect și cu senzații de rău”, conform mărturiei unui medic, scrie Libertatea.

Până la sosirea rezultatelor analizelor toxicologice, mai multe cadre medicale și personal medical din spital continuă să susțină, în mai multe discuții cu Libertatea, că „apelul la poliție a fost după ce s-a constatat o agresiune sexuală a asistentului împotriva uneia dintre pacientele adormite”.

Sâmbătă, 6 mai 2023, în București, un asistent de la Spitalul Militar Central a sedat intenționat cu diazepam trei paciente. Una dintre ele a fost în stare gravă, dar medicii au reușit salvarea femeii. Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a confirmat miercuri, 10 mai, pentru Libertatea, că a deschis dosar de „tentativă de omor calificat”.

Spitalul a precizat că toate pacientele din Secția Medicală 1, cărora asistentul le-a administrat diazepam, „fără prescripție medicală”, au fost îngrijite imediat și monitorizate doar pe secție, însă n-a negat că una dintre ele a fost în stare gravă. „Numărul mare, 18 fiole, ne-a îngrijorat”.

Asistentul, civil angajat la Spitalul Militar, nu a fost singur în acea noapte pe Secția Medicală 1. „Au existat și un medic de gardă, cadru militar, dar și alți colegi – asistenți și infirmieri”, a dezvăluit un angajat al unității medicale.

Unii dintre aceștia au adormit sâmbătă noaptea, s-au simțit rău. A doua zi, când s-a dat alerta, ei au cerut, la rându-le, analize toxicologice. „Se tem că le-a pus și doctorilor în cafea diazepam”, a explicat un medic pentru Libertatea.

Diazepamul este folosit pentru anxietate, probleme de somn, spasme musculare, epilepsie sau relaxare înainte de operaţie, doar la recomandarea medicului. Administrat în doze mari, poate cauza amnezie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”