Scandalul Sepsi - FCU Craiova. Mititelu amenință cu un gest care „va rămâne 500 de ani în istoria fotbalului românesc”

Scandalul Sepsi - FCU Craiova. Mititelu amenință cu un gest care „va rămâne 500 de ani în istoria fotbalului românesc”

Pe 29 ianuarie, Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv în minutul 26, la 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete. Pe 15 februarie, Comisia de Disciplină a decis ca Sepsi să câștige la „masa verde”, scor 3-0 și a a amendat cu 25.000 de lei clubul Sepsi, cu 22.500 lei pe FCU Craiova și a dispus ca oltenii să nu aibă galerie la următoarele 6 deplasări.

Adrian Mititelu vrea să se retragă din fotbal dacă nu va avea câștig de cauză la comisii

FCU Craiova a atacat hotărârea la Comisia de Recurs, care va da un verdict pe 7 martie. Dacă pierde din noi, clubul oltean mai are o singură șansă: să meargă la TAS.

Adrian Mititelu își strigă dreptatea în fiecare zi, după deciziile preliminare în cazul Sepsi - Craiova. „Până luni seara, până se termină Sepsi - CFR, suntem pe locul 6. Sepsi nu are 41 de puncte, are 38. Poate bate pe CFR și face 41. Nu spun pentru a intimida pe cineva, dar sunt convins să meciul se rejoacă. Toate datele din dosar sunt în favoarea mea.

Nu există astfel de sancțiuni pentru xenofobie în regulament

Există prevederi de sancționare a xenofobiei, amendă plus de la 1 la 10 etape fără suporteri. Nu există motiv de întrerupere din cauza xenofobiei. Această prevedere există în Franța, Belgia, Germania. Nu există o prevedere ca din cauza xenofobiei să se întrerupă meciul în țările civilizate. În ultimii 4-5 ani, nu există meci în Europa, din ce am căutat noi, pe care cineva să îl câștige cu 3-0 din cauza rasismului, nu a xenofobiei.

Toate s-au rejucat. Regulamentar, nu mai vorbesc de moral, meciul trebuie să se rejoace. Nu este o scăpare, există o prevedere la nivel european. Meciul se va rejuca 100%. Probabil vom juca cu Hermannstadt duminică și cu Sepsi miercurea sau joia viitoare.

Vrea să se retragă din fotbal

Altfel, va fi un scandal imens, iar eu voi face un gest cum nu s-a mai văzut în istoria fotbalului românesc. Nu spun ce, pentru că apoi se presupune că pun presiune pe Comisie. Dacă va fi o altă decizie, veți vedea un gest care va rămâne 500 de ani în istoria fotbalului românesc”, a scris Adrian Mititelu pe pagina de Facebook a lui FCU Craiova.

Din primele informații, finanțatorul oltean se va retrage din fotbal. Nu este un gest care să fie ținut minte 500 de ani, însă ar fi păcat ca o echipă care practică un fotbal frumos – FCU Craiova – să rămână fără susținere și să ia calea altor cluburi românești care au căzut în anonimat sau chiar s-au desiințat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA