Scaunul lui Erdogan se clatină. Ultimele sondaje arată că Kemal Kilicdaroglu l-ar învinge în primul tur

Scaunul lui Erdogan se clatină. Ultimele sondaje arată că Kemal Kilicdaroglu l-ar învinge în primul tur

Conform unui sondaj, viitoarele alegeri prezidențiale din Turcia, care vor avea loc duminică, 14 mai, se vor încheia în primul tur cu victoria principalului rival al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Kemal Kilicdaroglu.

Alegerile prezidențiale din Turcia vor avea loc duminică, 14 mai. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Sondajul a fost realizat miercuri, 10 mai, și joi, 11 mai, pe un eșantion de 3.920 de respondenți din 28 de provincii. De asemenea, conform sondajului, Kemal Kilicdaroglu, liderul CHP, ar urma să primească 51,7% din voturi , președintele în exercițiu Recep Tayyip Erdogan ar obține 44,2%, Sinan Ogan 2,8%, iar Muharrem Ince, care și-a retras joi candidatura, 1,3%.

În privința alegerilor parlamentare, partidul de guvernare AKP este pe primul loc cu 34,5% din voturi, în vreme ce Partidul Republican al Poporului (CHP) ar urma să primească 28,4%.

Candidatul opoziției turce, Muharrem Ince, a transmis joi, 11 martie, că se retrage din cursa pentru președinția Turciei. Potrivit Politico , retragerea sa ar fi în avantajul lui Kilicdaroglu și i-ar putea oferi acestuia șansa de a obține o victorie în primul tur al alegerilor.

Mă retrag din cursă. Fac acest lucru pentru patria mea", a afirmat Ince în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, la începutul zilei de joi, Procuratura din Ankara a transmis că a fost demarată o anchetă după ce un videoclip cu conținut sexual, în care ar apărea Muharrem Ince, a fost publicat pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, el susține că videoclipul respectiv este „fals”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”