Scaunul lui Erdogan se clatină. Ultimele sondaje arată că Kemal Kilicdaroglu l-ar învinge în primul tur

Scaunul lui Erdogan se clatină. Ultimele sondaje arată că Kemal Kilicdaroglu l-ar învinge în primul tur

Conform unui sondaj, viitoarele alegeri prezidențiale din Turcia, care vor avea loc duminică, 14 mai, se vor încheia în primul tur cu victoria principalului rival al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Kemal Kilicdaroglu.

Alegerile prezidențiale din Turcia vor avea loc duminică, 14 mai. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Sondajul a fost realizat miercuri, 10 mai, și joi, 11 mai, pe un eșantion de 3.920 de respondenți din 28 de provincii. De asemenea, conform sondajului, Kemal Kilicdaroglu, liderul CHP, ar urma să primească 51,7% din voturi , președintele în exercițiu Recep Tayyip Erdogan ar obține 44,2%, Sinan Ogan 2,8%, iar Muharrem Ince, care și-a retras joi candidatura, 1,3%.

În privința alegerilor parlamentare, partidul de guvernare AKP este pe primul loc cu 34,5% din voturi, în vreme ce Partidul Republican al Poporului (CHP) ar urma să primească 28,4%.

Candidatul opoziției turce, Muharrem Ince, a transmis joi, 11 martie, că se retrage din cursa pentru președinția Turciei. Potrivit Politico , retragerea sa ar fi în avantajul lui Kilicdaroglu și i-ar putea oferi acestuia șansa de a obține o victorie în primul tur al alegerilor.

Mă retrag din cursă. Fac acest lucru pentru patria mea", a afirmat Ince în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, la începutul zilei de joi, Procuratura din Ankara a transmis că a fost demarată o anchetă după ce un videoclip cu conținut sexual, în care ar apărea Muharrem Ince, a fost publicat pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, el susține că videoclipul respectiv este „fals”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...