Scenariu de ultima oră în lupta pentru șefia PNL/Motreanu și Bolojan propuși să candideze în tandem la șefia PNL

Scenariu de ultima oră în lupta pentru șefia PNL/Motreanu și Bolojan propuși să candideze în tandem la șefia PNL

Liderii PNL din cele mai puternice organizații PNL din țară s-au întâlnit miercuri pentru a discuta despre lupta internă din partid. Surse participante la ședință au declarat pentru HotNews.ro că la întâlnire s-au pus pe masă două scenarii posibile pentru următoarea perioadă. Astfel i s-a propus europarlamentarului Dan Motreanu să candideze pentru președinția PNL în echipă cu Ilie Bolojan ca președinte executiv. O a doua variantă discutată este ca organizațiile prezente să decidă în grup, susținerea pentru unul dintre actualii pretendeți la șefia PNL fie Ludovic Orban, fie Florin Cîțu. "Nu s-a luat încă o decizie. Scopul este să încheiem războiul intern care poate distruge partidul" au explicat sursele citate.
 
"Trebuie să găsim o formulă prin care să facem pace ]ntre cei doi pentru că se paote rupe partidul. Competiția mai durează încă două luni și nu știm cum va arată partidul dacă cei doi continuă scandalul intern. Am discutat două variante dar nu s-a luat nicio decizie. I s-a propus lui Dan Motreanu să candideze la președinția PNL, să meargă la partid și să țină un echilibru între premier și președintele Camerei Deputaților. Motreanu ar putea fi secondat de Ilie Bolojan care ar putea fi președinte executiv. A doua varianta discutată este ca toate organizațiile prezente să acorde sprijnul unuia dintre cei doi candidați și astfel să încline balanța decisiv și să se încheie bătălia internă", au explicat pentru HotNews.ro sursele participante la întâlnire.
 
La întâlnire au participat lideri din organizații PNL puternice: Gheorghe Falcă, (ARAD), Ilie Bolojan ( Bihor), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Motreanu (Giurgiu), Bogdan Huțucă (Constanța), Dragoș Soare (Ialomiţa).
 
De asemenea liderii PNL au discutat despre cum va arăta partidul după congres cu un lider ca Florin Cîțu. "În momentul de față, Ludovic Orban a pierdut controlul partidului iar cu un viitor președinte în persoana lui Florin Cîțu lucrurile nu se vor liniști în partid. Cîțu este premier, nu știe cum să conducă un partid. La prima criza politică, parlamentară ce se întâmplă? Cine o gestionează? Partidul riscă să se prăbușească. Urmează trei ani în care trebuie să ne pregătim pentru alegeri prezidențiale și parlamentare, susțin sursele citate.
 
La întâlnire nu s-a luat nicio decizie. Potrivit surselor citate, Dan Motreanu nici nu a acceptat nici nu a refuzat propunerea de a candida la șefia PNL. În următoarea perioadă urmează alte întâlnir de acest gen iar liderii PNL doresc să se consulte și cu președintele Klaus Iohannis.
 
Reamintim că în interiorul PNL au loc în perioada iunie-august alegeri pentru organizațiile județene. Ludovic Orban și Florin Cîțu își negociază la sânge susținerea pentru șefia partidului cu liderii de organizații iar cele două tabere s-au atacat violent în ultima perioadă.
 
În interiorul PNL s-a mai discutat varianta unei conduceri arbitare. HotNews.ro a relatat în luna mai că în interiorul PNL se discuta un al treilea scenariu care viza o conducere arbitrară care să fie susținută, în consens de toți liderii PNL. Mai exact, numirea unui președinte care să se ocupe strict de gestionarea partidului și să-l pregătească pentru campania din 2024, fără ca acesta să candideze la alte funcții în stat.

Acest scenariu este discutat de către o parte din liderii PNL nemulțumiți de Ludovic Orban și care nu sunt convinși că Florin Cîțu poate confirma ca lider politic. Potrivit surselor HotNews.ro, se vehicula și atunci numele europarlamentarului Dan Motreanu, fost secretar general al PNL, drept candidat la funcția de președinte al partidului. 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

2 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

3 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro