Scenariu EXPLOZIV! Acţiunea lui Teodorovici face parte dintr-un plan mai amplu! Amănunte INCENDIARE

Scenariu EXPLOZIV! Acţiunea lui Teodorovici face parte dintr-un plan mai amplu! Amănunte INCENDIARE

Scenariu EXPLOZIV! Acţiunea lui Teodorovici face parte dintr-un plan mai amplu! Fostul secretar de stat Gabriel Biriş vede propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, privind limitarea dreptului de muncă al românilor din străinătate, ca parte dintr-un plan mai amplu al puterii.
 
Acţiunea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, privind limitarea dreptului de muncă al românilor din diaspora, face parte dintr-un plan mai amplu al actualei clase politice, a opinat miercuri, pe pagina sa de socializare, fostul secretar de stat Gabriel Biriş.

"Credeţi că dl. Teodorovici e prost? Eu nu cred asta, dimpotrivă! Este foarte smart! Este însă şi foarte avid să fie în lumina reflectoarelor, nu cred că ar face ceva care să îi frângă cariera politică. Acum este ministru, mâine poate fi premier şi cine ştie, poimâine preşedinte. De ce ar risca să piardă tot? Convingerea mea este că acţiunea domniei sale (cea cu permisele de muncă) face parte dintr-un plan mai amplu al actualei clasei politice de a ne depărta cât mai mult şi cât mai repede de valorile euro-atlantice, în special de acel ceva ce îi încurcă foarte, foarte rău: statul de drept, respectul faţă de lege şi faţă de cetăţenii pe care ar trebui să îi reprezinte. Putin şi Erdogan nu au astfel de probleme, acolo sunt modelele de urmat, nu democraţiile prospere din vestul Europei sau SUA...", a declarat Biriş.

Fostul demnitar a atras atenţia că, tot ieri, la conferinţa Bucharest Food Summit, la masa rotundă pe care a comoderat-o împreună cu Nicolae Badea a apărut şi Roşca-Stănescu.

"Spre sfârşit - out of the blue, dl Roşca Stănescu începe să vorbească despre: i) cât de mult rău ne face UE că ne ia oamenii; îi) faptul că Ilan Laufer nu a fost numit ministru pentru că - vezi domle'!, omul pregătea un proiect de lege cu adevărat patriotic pentru a readuce pe cei plecaţi în ţară: statul să le dea casa, maşina, bani ca să îşi înceapă afacerea, iar Iohannis nu vrea binele românilor! Evident că mi s-a suit sângele în cap şi l-am contrat (pe motive de populism - mă enervează cumplit "datul", mai ales după ce noi acolo vorbisem de nevoia de a investi în creşe, grădiniţe, şcoli profesionale, infrastructură, pentru a crea condiţii în ţara noastră şi a reduce tentaţia pentru emigraţie), dar de abia mai târziu, după ce am auzit enormitatea spusă de dl Teodorovici (imposibil ca să nu ştie că libera circulaţia a capitalului, a mărfurilor şi a forţei de muncă este chiar unul din motivele principale pentru s-a creat UE!) am realizat că oamenii ăştia chiar au un plan", a precizat Biriş.

Fostul secretar de stat a auzit că şi social-democratul Iancu a susţinut, tot ieri, că Germania s-a ridicat cu forţa de muncă din România.

"Nici dl Teodorovici, nici dl Roşca Stănescu şi nici dl Iancu nu abordează un asemenea subiect (simultan!) dacă nu ar avea un plan... Este evident pentru foarte mulţi că suntem deja într-o criză de forţă de muncă. Oamenii au plecat şi pleacă în continuare pentru că şi-au pierdut încrederea în viitorul lor aici. Familiile tinere fac din ce în ce mai puţini şi mai târziu copii. În zona asistaţilor social se nasc copii (mulţi) pentru că aceştia sunt o sursă de venit, dar lipsa educaţiei face ca aceştia să devină mai târziu mai degrabă un pasiv decât un activ. Toate acestea (şi încă multe altele) vor adânci din ce în ce mai mult criza (care acum este doar în formare, încă nu ne-a lovit) iar soluţii pe termen scurt nu există. Nici măcar pe termen mediu... Domnii ăştia (şi mai ales consultanţii lor) au înţeles asta şi încep să se pregătească din timp, pentru că - spre deosebire de cetăţeanul de rând, ei nu vor să plece. Vor să stea şi nu oricum, ci la PUTERE! Cum cred ei că pot face asta? Scrie la manual, la manualul NKVD/Beria: creează duşmani (ai poporului) şi încep lupta cu duşmanul creat chiar de ei", a continuat Biriş.

Potrivit fostului oficial, aşa cum în criza economică ce a urmat risipei şi tâmpeniilor populiste din 2007/2009, politicienii responsabili pentru dezastrul economic de atunci au făcut din bănci un veritabil deflator de ură, aşa se va întâmpla şi acum: deflatorul de ură, paratrăznetul lor, va fi UE.

"Nu voi fi surprins deloc dacă voi vedea din ce în ce mai multe trompete perorând pe această temă: furtul de către statele vestice bogate a forţei de muncă din România, forţă de muncă care a mai fost şi educată şi formată pe banii sărmanei noastre ţărişoare!. Evident, nu veţi vedea eforturi de identificare a cauzelor şi de a găsi, propune, implementa politici politice care să stopeze exodul... Manipularea (şi pe acest subiect) a început deja. Aceasta este cheia în care înţeleg declaraţia dlui ministru Teodorovici. UE este noul duşman... ps. Tare bine a zis-o cine a zis-o: adevăratul Haloween la noi este 1 decembrie, ziua în care toţi politicienii se deghizează în patrioţi...", a conchis Biriş.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...