Scene șocante la metroul din New York. Un bărbat a murit după ce a fost strangulat de un fost pușcaș marin VIDEO

Scene șocante la metroul din New York. Un bărbat a murit după ce a fost strangulat de un fost pușcaș marin VIDEO

Un bărbat, în vârstă de 30 de ani, a murit luni după ce a fost strangulat la metrou. Momentul îngrozitor a fost surprins de un pasager, relatează The New York Post.

Jordan Neely avea probleme de sănătate mintală. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, a intervenit după ce vagabondul, identificat ca fiind Jordan Neely, în vârstă de 30 de ani, a început să aibă un comportament agresiv luni după-amiaza , conform poliției și a unui martor care a surprins incidentul.

A început să țipe", a afirmat jurnalistul Juan Alberto Vazquez pentru The Post. „A spus că nu avea mâncare, nu avea băutură, că era obosit și că nu-i pasă dacă merge la închisoare. A început să țipe toate aceste lucruri, și-a dat jos jacheta și a aruncat-o pe jos", a mai adăugat Vazquez.

În acel moment bărbatul de 24 de ani a venit în spatele lui Neely și l-a strâns de gât , ținându-l la podea timp de circa 15 minute, a mai adăugat Vazquez.

Clipul video de circa trei minute și jumătate realizat de Vazquez îl arată pe bărbatul de 24 de ani întins pe podeaua trenului, cu brațul înfășurat în jurul gâtului lui Neely.

Trenul a fost oprit, cu ușile deschise, în stația Broadway-Lafayette Street/Bleeker Street, unde Vazquez a afirmat că mecanicul de locomotivă a sunat la 911.

Neely, care trăia pe străzi și avea probleme de sănătate mintală, și-a pierdut cunoștința după ce a fost strâns de gât, iar echipajele medicale nu au reușit să-l resusciteze, au afirmat surse din poliție.

Bărbatul care l-a sugrumat pe Neely, despre care sursele au afirmat că este un fost pușcaș marin, a fost reținut și ulterior eliberat fără a fi acuzat. Ancheta este în curs de desfășurare, iar autoritățile așteptă rezultatele autopsiei înainte a de a decide dacă vor formula acuzații împotriva acestuia, au mai spus sursele.

Fiind contactat marți de The Post, bărbatul în cauză a refuzat să comenteze, declarând: „Nu sunt interesat să răspund la nicio întrebare, mulțumesc”.

Vazquez, care se îndrepta spre Yonkers luni, în jurul orei 14:30, a afirmat că Neely a dat buzna în tren, care se afla în stația Second Avenue, și a început imediat să țipe la călători, determinându-i pe mulți să se îndepărteze.

„A încetat să se mai miște”

Într-un alt clip video Neely poate fi văzut încercând să se elibereze din strânsoare, în vreme ce bărbatul continuă să-l strângă de gât, iar un alt pasager îl ajută pe cel din urmă să-l țină la podea.

Își mișca brațele, dar nu putea să exprime nimic", a afirmat Vazquez despre Neely. „Tot ce putea face era să-și miște brațele. Apoi, brusc, a încetat să se mai miște", a mai adăugat Vasquez. „Nu mai avea putere".

De asemenea, în videoclip, o persoană poate fi auzită exprimându-și îngrijorarea cu privire la starea lui Neely. Pasagerul care îl ajutase pe bărbat să-l țină pe Neely la pământ îi spune celui din urmă: „Nu mai strânge". Cei doi îi dau drumul lui Neely după câteva secunde, lăsându-l întins pe jos.

„Niciunul dintre noi, cei care eram acolo, nu a crezut că era în pericol de moarte", a declarat Vasquez. „Am crezut că doar a leșinat sau că a rămas fără aer".

Mai mult decât atât, jurnalistul susține că Neely nu a atacat fizic pe nimeni înainte de a fi strangulat.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă poliția ar fi apărut în cinci minute”, a precizat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

3 Citiți și judecați voi...

4 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

5 Așa o fi?