Schi alpin: Lindsey Vonn, cea mai vârstnică medaliată la Campionatele Mondiale

Schi alpin: Lindsey Vonn, cea mai vârstnică medaliată la Campionatele Mondiale

Schioarea americană Lindsey Vonn, care a urcat duminică pe treapta a treia a podiumului în proba de coborâre de la St. Moritz (Elveția), la 32 de ani și 117 zile, a devenit cea mai vârstnică medaliată la Campionatele Mondiale de schi alpin, informează AFP.

"Sunt cea mai vârstnică medaliată la Campionatele Mondiale feminine și sunt cu adevărat mândră de acest lucru", a declarat Vonn, deținătoarea recordului absolut de victorii în circuitul feminin (77) și câștigătoarea marelui Glob de Cristal în patru ediții ale Cupei Mondiale (2008, 2008, 2010 și 2012).

Medalia de bronz cucerită pe pârtia elvețiană este o recompensă binemeritată pentru campioana din Statele Unite, care a reușit să treacă peste accidentările ce i-au marcat ultimele cinci sezoane.

"Acești ultimi ani au fost o adevărat luptă pentru mine, din cauza accidentărilor, deci este oarecum incredibil că am putut reveni și câștiga o medalie la aceste Campionate Mondiale", a declarat schioarea americană, operată ultima oară pe 15 februarie 2016. Ultima sa leziune, o fractură de humerus drept, suferită în luna noiembrie, i-a luat puțin din forță, fiind obligată acum să-și fixeze bățul de mână cu o bandă adezivă.

Lindsey Vonn a devenit un adevărat model pentru tinerele schioare din țara sa. "Le dau sfaturi. Vreau ca ele să reușească la fel de bine pe cât își doresc și ele pentru mine. Am primit multe complimente din partea fetelor în Cupa Mondială, care mi-au arătat cât de mult mă respectă. Sunt impresionată să simt acest respect, pentru că toate aceste fete sunt cu adevărat tinere și ele vor fi cele care mă vor înlocui atunci când mă voi retrage", a adăugat ea.

După Campionatele Mondiale de la St. Moritz, Vonn are o altă țintă in vizor: cele 86 de victorii în Cupa Mondială reușite de legendarul schior suedez Ingemar Stenmark, o performanță pe care sper să o depășească pentru a intra definitiv în istoria schiului alpin.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului