Schimb tensionat de replici între miniştrii de externe turc şi german

Schimb tensionat de replici între miniştrii de externe turc şi german

Ministrul german de externe, Anna Baerbock a cerut Turciei să respecte deciziile Consiliului Europei privind drepturile omului. Cavusoglu a acuzat-o pe Baebock că s-a lăsat influenţată de "propaganda" Greciei asupra disputei acesteia cu Turcia, relatează Agerpres.

Anna Baerbock a ajuns în Turcia după ce a făcut o vizită în Grecia. Ea le-a cerut turcilor să îl elibereze pe opozantul turc, Osman Kavala.

''Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului care-l priveşte pe Osman Kavala trebuie aplicată'', a indicat Annalena Baerbock.

Declaraţia ministrului de Externe german nu i-a picat foarte bine lui Cavusoglu care, chiar în timpul conferinţei de presă, a avut o replică dură.

''De ce Germania încurajează toate ţările să excludă Turcia din Consiliul Europei?'', a întrebat-o Cavusoglu pe Baebock, el enumerând apoi numele unor ţări europene care, conform Ankarei, nu respectă nici ele deciziile instanţei europene menţionate de Baerbock. Printre acestea Cavusoglu a menţionat ''Grecia, Franţa, Norvegia, Germania''.

''De ce nu amintiţi asta şi Greciei, ci doar Turciei? De ce îl menţionaţi pe Kavala? Pentru că v-aţi folosit de el?'', a continuat ministrul de Externe turc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

3 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate