Schimbare masivă în conducerea Twitter: Cinci directori părăsesc platforma online

Cinci directori ai Twitter părăsesc platforma online, aceasta fiind cea mai importantă schimbare în managementul reţelei de microblogging de când Jack Dorsey a revenit la conducerea companiei şi se luptă să o revigoreze din punct de vedere financiar, potrivit Reuters.

Schimbare masivă în conducerea Twitter: Cinci directori părăsesc platforma online

Potrivit unui anunţ făcut duminică noaptea de Jack Dorsey, chief executive officer (CEO) al Twitter, pe contul său de pe această reţea, Katie Jacobs Stanton, care conducea operaţiunile de media, Kevin Weil, şeful operaţiunilor de producţie, Alex Roetter, şeful diviziei de inginerie, şi Brian "Skip" Schipper, şeful resurselor umane, vor pleca de la platforma de microblogging.

Invocând anumite zvonuri de presă "inexacte", Jack Dorsey a adus laude celor patru directori pentru activitatea lor şi a spus că este trist să anunţe plecarea lor.

Pe de altă parte, tot duminică noaptea, Jason Toff, care a condus serviciul de video streaming al Twitter, Vine, a anunţat la rândul său ca va părăsi compania pentru a se alătura Google, într-un proiect privind realitatea virtuală. Plecarea acestuia nu a fost menţionată de către Jack Dorsey, în mesajul său.

În octombrie 2015, Jack Dorsey vorbea despre necesitatea companiei sale de a angaja şi de "a investi în talente", invocând totodată nevoia unei regândiri a resurselor umane ale Twitter.

După plecarea celor cinci directori este de aşteptat ca Twitter să anunţe, luni, şi alte modificări la nivelul conducerii sale, inclusiv angajarea unui nou director de marketing, potrivit unor surse apropiate companiei.

Aceeaşi sursă a precizat că platforma online va anunţa în curând numele a două noi persoane care au fost recrutate de Twitter.

Pe de altă parte, Adam Bain, Chief Operating Officer (COO) al Twitter, va prelua o serie de responsabilităţi suplimentare, inclusiv echipa care se ocupă de gestionarea veniturilor şi cea responsabilă de resursele umane.

Totodată, Adam Messinger, şeful diviziei tehnologice, va prelua responsabilităţile fostului director al departamentului de inginerie, care a părăsit compania.

Pe 5 octombrie 2015, Jack Dorsey, cofondator al Twitter, a anunţat că s-a întors permanent la conducerea acestei platforme de microblogging al cărei prim chief executive officer a fost după lansarea reţelei online. Jack Dorsey a preluat conducerea Twitter, după ce fostul CEO, Dick Costolo, a renunţat la această funcţie, pe 1 iulie 2015.

Twitter are peste 300 de milioane de utilizatori. Platforma a înregistrat însă anul trecut cea mai lentă creştere a sa în privinţa numărului de utilizatori, fiind eclipsată de reţeaua de socializare Instagram, deţinută de Facebook Inc, care a depăşit 400 de milioane de utilizatori, în 2015.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …