Schimbare spectaculoasă de vreme. Ce fenomene se anunță miercuri, 23 noiembrie, cât de cald se face

Schimbare spectaculoasă de vreme. Ce fenomene se anunță miercuri, 23 noiembrie, cât de cald se face

Vremea se încălzeşte în mare parte din ţară, termometrele ajungând pe litoral până la 18 grade Celsius la final de noiembrie. În zonele montane și în nordul Moldovei va fi iarnă adevărată.

Vremea se încălzește în majoritatea regiunilor, exceptănând nordul țării FOTO pixabay

Miercuri, 23 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , vremea se va încălzi, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie, exceptând nordul Moldovei unde se vor menține apropiate de cele specifice perioadei.

"Cerul va avea înnorări și va ploua în regiunile vestice, sudice și local în rest. La munte, pe creste, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali și local în extremitățile de sud-vest și sud-est", anunță ANM.

Maxime de 15 grade Celsius

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade Celsius în nordul Moldovei și 18 grade Celsius pe litoral, iar cele minime se vor situa în general între 0 și 10 grade Celsius. Pe alocuri se va semnala ceață, cu probabilitate mai mare în cursul nopții în zonele joase din sud, est și centru.

Pentru București, meteorologii anunță valori termice în creștere față de intervalul anterior. Temperaturile se vor situa cu mult peste cele obișnuite în ultima decadă a lunii noiembrie, a precizat ANM. Cerul va fi temporar noros, iar pe parcursul zilei trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă de se va situa între 4 și 6 grade Celsius. În a doua parte a intervalului se va forma ceață.

Precipitații excedentare în sud

Conform prognozei de specialitate, în săptămâna 21 – 28 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu