Schimbări în Consiliul de Administraţie al companiei Rompetrol Rafinare

Schimbări în Consiliul de Administraţie al companiei Rompetrol Rafinare

Bogdan-Cătălin Steriopol a fost numit membru interimar al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare, în locul lui Mihai-Liviu Mihalache, care a renunţat la mandatul său, informează joi compania.

"În conformitate cu prevederile art. 1372 din Legea nr. 31/1990 a societăţilor comerciale, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale art. 14.6 din Actul Constitutiv al Rompetrol Rafinare S.A., la propunerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, domnul Bogdan-Cătălin Steriopol a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 4 iunie 2020, până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor", se arată într-un raport al companiei, remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Bogdan-Cătălin Steriopol este absolvent al Facultăţii de Marketing, din cadrul Universităţii "Artifex", obţinând în 2008 diploma de licenţă şi calificarea de economist. De asemenea, este masterand al Academiei de Informaţii "Mihai Viteazu" Bucureşti.

Acesta are o experienţă de peste 10 ani în media şi comunicare.

De asemenea, în perioada 2017 - 2019, Bogdan-Cătălin Steriopol a ocupat funcţia de referent de specialitate în cadrul companiei Transelectrica SA. Apoi, a fost expert în Serviciul de monitorizare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti-Ilfov. În noiembrie 2019, a fost numit consilier în
cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Rompetrol Rafinare este o companie membră a Grupului KMG International şi este cel mai mare exportator de produse petroliere al României, cantităţile livrate către subsidiarele KMG Internaţional din Bulgaria, Republica Moldova şi Georgia şi către partenerii din regiunea Mării Negre, ridicându-se la 2,63 milioane de tone de produse petroliere - nivel apropiat celui din 2018.

Rompetrol Rafinare a închis anul 2019 cu pierderi de aproape 48,98 milioane de dolari, în creştere cu 77% faţă de 2018, şi cu afaceri în scădere cu 1%, la 5,19 miliarde de dolari. EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) a coborât la finele anului trecut cu 12%, la 131,13 milioane de dolari, comparativ cu 148,35 milioane de dolari în 2018.

Compania este în continuare unul dintre cei mai importanţi contribuabili la bugetul de stat al României, suma totală virată anul trecut fiind cu 6% peste cea din 2018, până la circa 1,6 miliarde de dolari.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (44,7%). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...