Schimbări la șefia DIICOT; Giorgiana Hosu nu va mai ocupa funcția de procuror șef adjunct

Schimbări la șefia DIICOT; Giorgiana Hosu nu va mai ocupa funcția de procuror șef adjunct

Giorgiana Hosu a depus o cerere la CSM prin care solicită încetarea activității la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

De altfel, mai mulți procurori au depus la CSM cereri prin care solicită încetarea activității la DIICOT, printre aceștia și Giorgiana Hosu, cea care a ocupat funcția de procuror șef adjunct al Direcției în perioada 2013 — 2016.

Aceste cereri urmează să fie discutate marți la CSM.

Potrivit unor surse judiciare, motivul pentru care Giorgiana Hosu ar pleca de la DIICOT este faptul că ministrul Justiției, Raluca Prună, nu o va propune pentru un nou mandat în structura de conducere a Direcției.

Giorgiana Hosu a activat ca procuror șef al DIICOT în perioada 2013 — 2016, după ce anterior a condus timp de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalității economico-financiare al Direcției.

Ea a candidat fără succes în 2015 la funcția de procuror șef al DIICOT, pierzând competiția în favoarea lui Daniel Horodniceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…