Schimburi dure de replici pe Twitter între poliția germană și utilizatorii platformei de social media

Poliția germană a apelat la Twitter pentru a transmite informații despre atacul comis sâmbătă în Heidelberg, dar a folosit această platformă de social media și pentru a respinge zvonurile și a da replici dure unora dintre utilizatorii acestui serviciu, informează duminică DPA.

Agenția germană de presă difuzează cinci dintre cele mai inedite schimburi de replici — scrise atât în limba germană, cât și în engleză, potrivit sursei citate — între departamentul de poliție din Mannheim și utilizatorii de Twitter.

Un internaut scrie: "Este un musulman nenorocit. Să-i ia naiba pe toți (musulmanii) din Occident". Răspunsul poliției a fost contondent: "Despre ce mama naibii vorbești?"

Un alt utilizator de Twitter a scris: "Urgent: Potrivit unor prieteni din poliție, atacatorul din Heidelberg este un așa-zis refugiat". Replica poliției: "Nu, nu este".

"Cum arată criminalul? Spuneți tot adevărul sau țineți-vă gura", scrie un alt internaut. "Ai uitat de cei șapte ani de-acasă sau nu i-ai avut niciodată? Toate la timpul lor, ancheta continuă", a răspuns poliția.

Un utilizator de Twitter scrie că: "Toate landurile federale trebuie să crească numărul de deportări ! Stop afluxului !" "Ce vrei să transmiți prin acest mesaj? Și apropo: Nu se lasă spațiu înaintea semnului exclamării!!!", a fost mesajul postat de poliție, care a inclus și o lecție gratuită de ortografie și punctuație.

"Ar trebui să știți cum arată individul încă din primele stadii ale anchetei #Heidelberg", își dă cu părerea un alt internaut. La care poliția germană răspunde: "Ce afli din felul în care arată o persoană?".

O persoană și-a pierdut viața, iar alte două au fost rănite sâmbătă la Heidelberg după ce o mașină le-a lovit în plină stradă, a anunțat poliția germană, precizând că niciun indiciu nu arată că ar fi fost vorba despre un act "terorist".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X