Sclaveții lui Putin de la București.../Cei din față...

Sclaveții lui Putin de la București.../Cei din față...

Personaje autohtone, cu notorietate, au susținut politica oficială a lui Vladimir Putin, afișându-se cu personaje din anturajul acestuia, scrie Newsweek România .

Președintele SUA, Biden a direcționat marți trupe americane suplimentare pe flancul estic al NATO, din care face parte și România. În același timp, Rusia face pași spre o invazie pe scară largă a Ucrainei, potrivit Administrației americane. România condamnă recunoașterea independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk de către Rusia. O atitudine similară cu a statelor membre ale Uniunii Europene.

Reuniunile de la Institutul Titulescu cu ambasadorul rus

La București, politica lui Putin își are susținătorii săi. Politicieni, foști sau actuali membri ai PSD, s-au afișat de mai multe ori cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

Locul preferat de întâlnire cu ambasadorul rus la București este Institutul Titulescu pe care fostul premier îl conduce.

Adrian Năstase a fost premier al României în perioada 2000 – 2004. Ulterior, Năstase a fost condamnat, în două rânduri, la închisoare pedepsele însumând 6 ani de închisoare. A fost privat de libertate mai puțin de jumătate din această perioadă. El a fost reabilitat anul trecut, poate candida și poate fi ales.

Fundația Europeană Titulescu, împreună cu Ambasada Federației Ruse în România, au organizat, marți, 11 aprilie 2017, la Casa Titulescu, din Șos. Kiseleff, nr.47, simpozionul internațional: „Securitate Europeană și Regională: contribuția României și a Rusiei la consolidarea unui climat de încredere în zona Mării Negre”.

„La simpozion au fost prezente personalități din lumea academică, economică si diplomatică, reprezentanți ai unor instituții academice de prestigiu din România și din Rusia. Simpozionul a fost moderat de Președintele Fundației Europene Titulescu – Dl. Adrian Năstase împreună cu Dl. Valeri Kuzmin, Ambasadorul Federației Ruse în România”, potrivit prezentării.

Detalii AICI

Corlățean, în primul rând alături de Kuzmin

Printre vorbitori s-a aflat și Dl. Titus Corlățean, Senator. Acesta a avut un discurs despre: „Poziții convergente și divergente – Diferite modalități de gestionare a relațiilor bilaterale dintre România și Rusia în viitor”. Corlățean a fost și ministru de externe.

În poza care marchează finalul evenimentului, în primul rând sunt Corlățean, Năstase și Kuzmin. Un alt vorbitor a fost Oleg Barabanov, Director Adjunct pentru cercetare științifică al Institutului de Studii Europene din cadrul Institutului de Relații Internaționale de Stat din Moscova de pe lângă Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei – Securitatea europeană în noua strategie de politică externă a Rusiei.

Vizita, întoarsă – la Moscova

Adrin Năstase s-a deplasat în Rusia, unde „în data de 16 martie 2018, un grup de experți și profesori români – o delegație a Fundației Europene Titulescu condusă de Adrian Năstase s-a deplasat la Mosova pentru a participa la o conferință cu tema „buna vecinătate în relațiile internaționale cu privire specială asupra relațiilor româno-ruse….”, potrivit informațiilor de pe pagina institutului Titulescu

Tovarășul Dughin, la București

Ideologul regimului de la Kremlin, filosoful și politologul rus Aleksandr Dughin și-a lansat acum cinci ani, la București, volumul „Destin eurasianist”. La acea vreme, Dughin avea interdicție de intrare în Statele Unite ale Americii și în Canada.

„Oricum ar fi, Aleksandr Dughin este un personaj interesant. Mi-a împărtăşit câteva dintre ideile care, în viziunea sa, constituie punţi de legătură cu spaţiul eurasiatic, cea mai importantă dintre acestea fiind filonul ortodox profund al identităţii şi spiritualităţii româneşti. Desigur, discuţia a fost mult mai amplă, fiind abordate atât evoluţiile actuale în plan internaţional, cât şi posibile scenarii legate de viitoarea configuraţie geo-strategică a lumii”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Mădălin Ionescu, alături de Peiu și Severin, despre prioritățile ruse

În mai anul trecut, a avut loc o „Dezbatere excepțională despre România și Rusia: Mădălin Ionescu în dialog cu Valeri Kuzmin”. Mădălin Ionescu s-a remarcat prin teoriile conspirației lansate în timpul pandemiei COVID.

„Valeri Kuzmin nu ocolește niciuna din temele importante pentru români și... dacă va așteptați sa urmăriți răspunsuri spectaculoase la întrebările adresate, ei bine ... chiar așa va fi”, a transmis în deschidere Mădălin Ionescu. Au dezbătut interviul: Adrian Severin, Cristian Diaconescu, Cozmin Gușă, Petrișor Peiu.

Altfel, Mădălin Ionescu, fost prezentator de emisiuni de cancan, crede că „Putin joacă la un nivel mare”. Ionescu spune că el știe adevarul despre statul “prieten” Ucraina. Ghilimelele îi aparțin.

Severin: Rusiei nu i se poate reproșa „actul de autodeterminare a unui popor”

Adrian Severin, fost ministru de externe, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, spune că „în criza ucrainiană nimeni nu este inocent”.

Ce spune Severin despre decizia Rusiei de recunoaștere a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk de către Rusia:

„Recunoașterea este un act unilateral. Nimeni nu poate contesta unui stat suveran dreptul de a recunoaște alt stat. După cum nimănui nu i se poate reproșa faptul că nu a recunoscut actul de autodeterminare a unui popor. Spania nu a recunoscut Kosovo”.

Puric: Să ne unim cu Rusia în numele creștinismului

Dan Puric nu mai are nicio busolă atunci când vede rădăcini creștine comune.

„Dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei pentru că dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o țară creștină...

Divizarea noastră nu este o soluție și cred că această separare a fost concepută pentru a crea un conflict artificial între noi și a dezvolta tensiuni politice”, a spus potrivit Puric, potrivit portalului katehon.com.

Șoșoacă, la dineul de la ambasada Rusă

Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a fost prezentă la Ambasada Federației Ruse din București la recepția oficială cu ocazia sărbătorii naționale, Ziua Rusiei. Fotografiile de la recepție o arată fericită alături de Dragoș Dumitriu, redactor la Sputnik România.

În aprilie, ea a anunțat că își cere scuze Ambasadei Rusiei în urma unui protest organizat în fața acestei reprezentanțe diplomatice, legat de masacrul de la Fântâna Albă.

Atac pe flancul vedetelor

Rusia încearcă să câștige imagine apelând la vedete autohtone. În plin conflict diplomatic între Rusia și Ucraina, Anamaria Prodan s-a fotografiat alături de ambasadorul Kremlinului la București, Valeri Kuzmin.

„Domnul ambasador si soția sunt minunați”, a spus Anamaria Prodan, una dintre cele mai mediatizate „vedete” de la noi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski