Școala de samba Portela, încoronată campioană la Carnavalul de la Rio pentru a 22-a oară

Școala de samba Portela, încoronată campioană la Carnavalul de la Rio pentru a 22-a oară

O școală de samba braziliană care a pus accentul pe distrugerea mediului din această țară a fost încoronată, miercuri, campioană a carnavalului ce are loc anual în Rio de Janeiro, informează DPA.

Cu tema "Râul vieții din Brazilia", școala de samba Portela a celebrat peștele național în cadrul spectacolului său care a cuprins 3.400 de dansatori.

De asemenea, carele alegorice ale școlii prezente la parada din acest an au pus accentul pe distrugerea mediului înconjurător cauzată de dezastrul minier produs în 2015 după ce un baraj a cedat și a provocat deversarea de reziduuri toxice rămase în urma activităților companiei miniere Samarco, eveniment care a produs inundarea mai multor localități și otrăvirea râului Rio Dolce cu noroi toxic.

După o decizie grea a juriului, Portela a reușit să învingă douăsprezece alte școli concurente și a câștigat premiul cel mare pentru a 22-a oară, ceea ce reprezintă un record, mai arată sursa citată.

Carnavalul de la Rio din acest an a fost marcat de două accidente. Marți, nouă persoane au fost rănite în timpul paradei școlilor de samba, atunci când platforma unui car alegoric s-a prăbușit sub greutatea dansatorilor. Luni, un alt accident similar s-a soldat cu 20 de răniți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia

3 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

4 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

5 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…