Școala de samba Portela, încoronată campioană la Carnavalul de la Rio pentru a 22-a oară

Școala de samba Portela, încoronată campioană la Carnavalul de la Rio pentru a 22-a oară

O școală de samba braziliană care a pus accentul pe distrugerea mediului din această țară a fost încoronată, miercuri, campioană a carnavalului ce are loc anual în Rio de Janeiro, informează DPA.

Cu tema "Râul vieții din Brazilia", școala de samba Portela a celebrat peștele național în cadrul spectacolului său care a cuprins 3.400 de dansatori.

De asemenea, carele alegorice ale școlii prezente la parada din acest an au pus accentul pe distrugerea mediului înconjurător cauzată de dezastrul minier produs în 2015 după ce un baraj a cedat și a provocat deversarea de reziduuri toxice rămase în urma activităților companiei miniere Samarco, eveniment care a produs inundarea mai multor localități și otrăvirea râului Rio Dolce cu noroi toxic.

După o decizie grea a juriului, Portela a reușit să învingă douăsprezece alte școli concurente și a câștigat premiul cel mare pentru a 22-a oară, ceea ce reprezintă un record, mai arată sursa citată.

Carnavalul de la Rio din acest an a fost marcat de două accidente. Marți, nouă persoane au fost rănite în timpul paradei școlilor de samba, atunci când platforma unui car alegoric s-a prăbușit sub greutatea dansatorilor. Luni, un alt accident similar s-a soldat cu 20 de răniți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...