Scopul unei UE cu mai multe viteze este ruperea Uniunii, afirmă Kaczynski

Scopul unei UE cu mai multe viteze este ruperea Uniunii, afirmă Kaczynski

Ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze nu este altceva decât o tentativă de dezmembrare a UE, a declarat luni liderul partidului naționalist polonez 'Lege și Justiție' (PiS, aflat la guvernare), Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters.

'Astăzi, problema unei Uniuni Europene cu mai multe viteze, care este în fapt o rupere a unității sale, devine o realitate', a afirmat Kaczynski, într-o declarație de presă.

Cu aceeași ocazie, liderul PiS a descris ziua în care compatriotul său Donald Tusk, vechiul său adversar politic, a fost reales președinte al Consiliului European, drept o 'joi neagră' pentru Uniunea Europeană.

Donald Tusk a fost reales, joi, la un summit la Bruxelles, în funcția de președinte al Consiliului European, în pofida opoziției guvernului de la Varșovia, care l-a dorit în locul său pe europarlamentarul conservator Jacek Saryusz-Wolski.

Partidul Dreptate și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, este un adversar declarat al fostului premier, a cărui formațiune liberală, Platforma Civică, se află acum în opoziție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”