Scoțienii încă mai caută monstrul din Loch Ness. Au cerut ajutorul NASA

Scoțienii încă mai caută monstrul din Loch Ness. Au cerut ajutorul NASA

Centrul Loch Ness din Scoția a cerut NASA să îi împrumute expertiza în cadrul unei noi vânători a creaturii legendare numită „Monstrul din Loch Ness” care se va desfășura la sfârșitul spre sfârșitul acestei primăveri.

Vânatoare a monstrului din Loch Ness FOTO Profimedia

După ce în urma căutărilor de anul trecut din Loch Ness, Highlands, Scoția, s-a reușit captarea unor zgomote puternice subacvatice cu ajutorul unui hidrofon, o nouă vânătoare a monstrului a fost decisă să aibă loc în perioada 30 mai - 2 iunie, la cea de-a 90-a aniversare a expediției lui Sir Edward Mountain, conform Sky News .

Aimee Todd, marketing manager la Loch Ness Centre speră ca în acest an NASA să își pună la dispoziție expertiza: „Sperăm să ajungem la ei prin puterea rețelelor de socializare. Sperăm doar ca îndrumarea lor expertă să ne ajute în demersul nostru continuu de a obține răspunsuri. Am mers la universități din Marea Britanie. Sperăm că experții de la NASA să aibă o tehnologie avansată de imagistică pentru a scana lacurile. Ar trebui să stăm și să discutăm cu ei despre cum putem să o aducem aici.”

Doritorii de a ajuta la căutarea „monstrului” vor fi instruiți cu privire la ceea ce trebuie să urmărească și cum să înregistreze descoperirile, iar cei care nu vor putea participa fizic la căutări se vor putea implica prin intermediul camerelor live de pe site-ul Visit Inverness Loch Ness.

Paul Nixon, directorul general al Loch Ness Centre a susținut că anul trecut au captat atenția întregii lumi desfășurând una dintre cele mai mari căutări de până acum pentru „Nessie”, având participanți din America, Canada, Franța, Italia, Japonia și nu numai.

Pe lângă faptul că cerem ajutorul vânătorilor de monștri în devenire pentru a ne ajuta în căutarea noastră, solicităm și ajutorul experților. Suntem entuziasmați să facem din această căutare cea mai mare de până acum, și căutăm noi echipamente care să ne ajute să descoperim cele mai mari mistere ale lacului”, a adăugat Nixon

Centrul Loch Ness se află într-un vechi hotel din Drumnadrochit, un mic sat de pe malul lacului din nordul Scoţiei, unde se spune că administratoarea Aldie Mackay a văzut un "monstrul de apă" în Loch Ness, în urmă cu 90 de ani.

De la prima expediție din 1934, Watchers of the Monster, au fost înregistrate peste 1.156 de apariții ale monstrului din Loch Ness în registrul oficial.

Prima înregistrare scrisă a creaturii datează încă din anul 565 d.Hr., într-o biografie a călugărului irlandez Sfântul Columba, evanghelizator al Scoţiei în secolul al VI-lea, care a spus că a ordonat monstrului să se retragă.

Loch Ness este și al doilea cel mai adânc lac din Scoția, după Loch Morar din Highlands, având o adâncime de aproximativ 227 m în punctul cel mai adânc, și este de asemenea cel mai mare lac din Scoția ca volum având cea mai multă apă, mai multă decât toate lacurile din Anglia și Țara Galilor la un loc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat