Scotland Yard anunță că Julian Assange va fi arestat dacă părăsește Ambasada Ecuadorului din Londra

Scotland Yard anunță că Julian Assange va fi arestat dacă părăsește Ambasada Ecuadorului din Londra

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va fi arestat dacă părăsește Ambasada Ecuadorului din Londra, a anunțat vineri Scotland Yard, relatează DPA.

Poliția britanică a declarat că este "obligată" să-l aresteze pe Julian Assange dacă acesta iese din Ambasada Ecuadorului din Londra, unde se află refugiat de aproape 5 ani, după abandonarea de către justiția suedeză a anchetei privind acuzațiile de viol formulate împotriva sa, relatează AFP.

"Acum că autoritățile suedeze au abandonat ancheta, Assange este căutat pentru o infracțiune mai puțin gravă. Poliția londoneză va folosi mijloacele adecvate pentru acest delict", a afirmat Scotland Yard într-un comunicat. Assange a încălcat în 2012 condițiile eliberării pe cauțiune în Marea Britanie.

Decizia justiției suedeze anunțată vineri de a renunța la ancheta preliminară privind acuzațiile de viol formulate împotriva lui Assange reprezintă o victorie pentru australianul de 45 de ani, care a negat întotdeauna acuzațiile formulate împotriva sa în august 2010 de către o suedeză de 30 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…