Scriitoarea americană Anne Rice, autoarea romanului ''Interviu cu un vampir'', a murit la 80 de ani

Scriitoarea americană Anne Rice, autoarea romanului ''Interviu cu un vampir'', a murit la 80 de ani

Scriitoarea americană Anne Rice, cunoscută pe plan internaţional după publicarea în 1976 a romanului ''Interviu cu un vampir'', a murit la vârsta de 80 de ani în urma unor complicaţii provocate de un accident vascular cerebral, relatează EFE.

Rice s-a stins din viaţă sâmbătă seară, potrivit unui anunţ postat de fiul său Christopher, pe contul acestuia de Twitter şi pe contul de Facebook al scriitoarei unde are peste un milion de prieteni.

Anne Rice, pe numele său real Howard Allen Frances O'Brien, s-a născut la New Orleans (Louisiana) la 4 octombrie 1941 într-o familie de catolici irlandezi formată din Howard O'Brien şi Katherine Allen O' Brien. Potrivit site -ului său, Anne a obţinut o diplomă de Engleză şi Scriere Creativă la San Francisco State University şi o diplomă în Ştiinţe Politice.

Deşi a trăit marea parte a vieţii sale în San Francisco, oraşul său natal New Orleans a fost sursă de inspiraţie pentru romanele sale.

Considerată regina literaturii horror gotice, Anne Rice a folosit figura vampirului nemuritor pentru a-şi alina durerea după tragica pierdere a fiicei sale, Michelle, care a murit la cinci ani de leucemie.

Christopher Rice, cel de-al doilea copil al său, s-a născut în 1978.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro