Scrimă: Tiberiu Dolniceanu - La cât de bine suntem pregătiți, o să ne întoarcem cu medalii acasă

Scrimă: Tiberiu Dolniceanu - La cât de bine suntem pregătiți, o să ne întoarcem cu medalii acasă

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a declarat duminică dimineață că sportivii din lotul național de scrimă al României se vor întoarce cu medalii de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ținând cont de cât de bine s-au pregătit în ultima perioadă.

"Mai avem încă o săptămână și jumătate de pregătire până la debutul concursului, sperăm să facem o figură frumoasă acolo. Nu e presiune pe noi, fiecare a venit de la europene și de la mondiale cu medalii, e normal ca toată lumea să aibă așteptări de la scrimă. Nu e un capăt de lume dacă nu se scoate rezultat, dar, la cât de bine suntem pregătiți, eu zic că o să ne întoarcem cu medalii acasă. Sper să scoatem maximum din toți sportivii care merg la Rio. Pentru mine vreau o medalie, nu contează culoarea. Va fi un lucru foarte bun pentru mine dacă o să câștig și la individual", a spus Dolniceanu, medaliat cu argint la JO 2012 în proba pe echipe.

Primii sportivi din Echipa Olimpică a României au plecat duminică dimineață, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfășura în perioada 5-21 august.

Cei 13 sportivi și 2 rezerve care au plecat în Brazilia duminică sunt componenți ai loturilor de box, judo, scrimă, atletism și natație: Mihai Nistor (box, cat. + 91 kg); Daniel Natea (judo, cat. +100 kg); Mircea Alexandru Croitoru (judo, cat. +100 kg, partener de antrenament); Mălina Călugăreanu (floretă individual), Tiberiu Dolniceanu (sabie individual), Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu (toate trei spadă individual și echipe); Loredana Dinu (rezervă — spadă echipe); Mihai Donisan (săritura în înălțime), Robert Glință (înot, 100 metri spate), Norbert Trandafir (înot, 50 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Marius Radu (înot, 100 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Alin Coste (înot, ștafetă 4x100 m liber), Daniel Macovei (înot, ștafetă 4x100 m liber).

Echipa Olimpică a României se va deplasa în zece etape la Rio de Janeiro, următoarele grupuri urmând să plece în zilele de 27 iulie, 29 iulie, 1 și 2 august, 4 august, 6, 7, 8 și 12 august.

România va fi reprezentată la Rio un lot de 97 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline, cele mai mari loturi fiind cele de la atletism (23 sportivi) și canotaj (18).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…