Scurgeri de gaze din conductele Nord Stream: Kievul denunţă „un atac terorist planificat” de Moscova

Scurgeri de gaze din conductele Nord Stream: Kievul denunţă „un atac terorist planificat” de Moscova

Scurgerile inexplicabile descoperite la gazoductele Nord Stream în Marea Baltică sunt rezultatul „unui atac terorist planificat” de Moscova „împotriva Uniunii Europene”, consideră Kievul, potrivit France Presse.

Scurgeri de gaze din gazoductele Nord Stream FOTO Twitter

„Scurgerea de gaz pe scară largă de la Nord Stream 1 nu este nimic altceva decât un atac terorist planificat de Rusia şi un act de agresiune împotriva Uniunii Europene”, declară marţi pe Twitter consilierul şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Mihailo Podoliak, potrivit Agerpres .

Scurgeri inexplicabile în acest stadiu au fost detectate de autorităţile daneze şi suedeze la gazoductele Nord Stream 1, oprit de la începutul lunii septembrie, şi la Nord Stream 2, care niciodată nu a intrat în serviciu în lipsa unei aprobări din partea autorităţilor germane din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Chiar dacă cele două conducte erau oprite, ele erau pline cu gaze, ceea ce explică scurgerile.

Explozii subacvatice

Explozii subacvatice au fost înregistrate înainte de începerea scurgerilor din gazoducte, „cel mai probabil din cauza unor detonări”, potrivit Institutului suedez pentru seismologie.

Rusia, potrivit lui Mihailo Podoliak, „vrea să destabilizeze situaţia economică în Europa şi să semene panică înaintea venirii iernii” pe fondul temerilor privind o criză energetică fără precedent în Europa în următoarele luni.

„Cel mai bun răspuns pentru un tiran sunt tancuri pentru Ucraina”, a scris Podoliak în mesajul său pe Twitter, cerând mai multe livrări de arme occidentale pentru armata ucraineană pentru a contracara trupele Moscovei.

Context: Ce spune Federația Rusă

Kremlinul a anunţat marţi că nu exclude posibilitatea unui sabotaj drept cauză a avarierii reţelei de conducte construite de Rusia în Marea Baltică în cadrul proiectului energetic Nord Stream 2, informează Reuters.

„Nicio opţiune nu poate fi exclusă acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, atunci când a fost întrebat într-o videoconferinţă de presă dacă sabotajul este motivul avarierii gazoductului.

„Aceasta este o veste foarte îngrijorătoare. Într-adevăr, vorbim despre anumite pagube de natură neclară la o conductă în zona economică a Danemarcei. Este o chestiune legată de securitatea energetică a întregului continent”, a adăugat Peskov.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

5 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?