Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtuni severe pentru mai multe județe ale țării.

Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo Cod Galben va fi valabilă începând de astăzi, ora 16:00, până mâine, la aceeași oră.

Astfel, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și pe alocuri de peste 40-50 l/mp.

Totodată, ANM a emis și o informare meteorologică de ploi, care va fi în vigoare în perioada 28 mai, ora 10:00 – 30 mai, ora 20:00.

În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere treptată și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!