Se strânge lațul pentru Rusia în Ucraina

Se strânge lațul pentru Rusia în Ucraina

Doar zilele trecute, au ajuns în Ucraina 21 de tancuri Leopard 2A6, trimise de Germania și Portugalia, dar și o parte din cele 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder, scrie defenseromania.ro .

Cu instrucția pentru tancurile și blindatele occidentale încheiată, militarii ucraineni așteaptă acum să sosească echipamentele promise de aliați la începutul anului.

După ce, zilele trecute, au ajuns în Ucraina 21 de tancuri Leopard 2A6, împreună cu o parte din cele 40 de vehicule Marder, dar și 14 tancuri britanice Challenger 2, publicația germană Bild anunță că peste o sută de echipamente occidentale vor ajunge în viitorul apropiat.

Foto: IFV ”Bradley” / US Army

Potrivit jurnaliştilor, peste 100 de vehicule de luptă ale infanteriei Bradley și 50 de tancuri ușoare suedeze CV90 ar trebui să ajungă în Ucraina în viitorul apropiat. De asemenea, o parte din cele 40 de tancuri ușoare franceze AMX-10RC, ar trebui să ajungă (dacă nu cumva acest lucru s-a și întâmplat deja).

”Începe numărătoarea inversă până la X-Day. Ziua în care o forță ucraineană puternică, echipată cu sisteme moderne de arme occidentale, va începe să-și recâștige teritoriile de la ocupanții ruși”, scrie Bild.

Oleksi Reznikov, a confirmat că vehiculele de luptă pentru infanterie Marder au sosit deja în Ucraina

Ministrul Reznikov având în spatele său echipamentele primite în ultimele zile: Bradley, Challenger 2, Marder

După ce, cu o zi înainte, a publicat un videoclip cu tancuri britanice Challenger în Ucraina, într-un videoclip publicat pe Twitter, Reznikov a condus personal un vehicul de luptă Marder. Potrivit acestuia, Marder este „un exemplu excelent de calitate germană”.

Dincolo de caracterul propagandistic al prezentării (în acest caz, o variantă pozitivă a comunicării, pentru că se bazează pe fapte reale, nedistorsionate), transferul de tehnică militară occidentală reprezintă un adevărat succes atât pentru Ucraina, cât și pentru aliați, care sunt pe cale să-și onoreze promisiunile în timp ce încearcă să urnească ”complexul militaro-industrial” european.

Reznikov a mulțumit cancelarului german Olaf Scholz și ministrului apărării Boris Pistorius, precum și întregului popor german pentru asistența militară.

Cam ce va avea Ucraina la dispoziție în această primăvară

Potrivit unei statistici întocmite de SlovoiDilo , Ucraina a primit sau urmează să primească în următoarele luni câteva sute de blindate.

SUA vor trimite până în toamnă 31 de tancuri M1 Abrams.

Marea Britanie a promis că va furniza Ucrainei 14 de tancuri Challenger 2. Până acum, britanicii au livrat tancuri Challenger 2 (probabil 14 unități) și rămâne de văzut dacă va exista un alt lot de tancuri britanice.

Franța e pe cale să predea Ucrainei primul lot de tancuri ușoare AMX-10 RC cu roți - 14 unități din 40 promise.

AMX-10 RC

Leopard 2 - aproximativ 77 de unități promise / Au ajuns: 35 de tancuri

Germania și Portugalia au livrat toate cele 18, respectiv 3 tancuri Leopard 2 A6 promise Ucrainei.

Polonia a fost prima țară care a trimis Leopard 2. Ucraina a primit deja 14 tancuri Leopard 2 A4 din Polonia.

Suedia va trimite 10 Leopard 2 și 50 de unități de CV90. Cele 50 de blindate suedeze CV90 ar trebui să ajungă în Ucraina în viitorul apropiat.

Tanc ușor CV90

Pe lista donatorilor se mai află Finlanda (6 Leopard 2), Norvegia (8 Leopard 2), Canada (8 Leopard 2) și Spania (10 Leopard 2).

Leopard 1 - aproximativ 180 de tancuri promise

În plus, în cooperare cu Țările de Jos și Danemarca, Germania urmează să furnizeze 178 de tancuri Leopard 1 A5. Primele unități ale echipamentului vor ajunge în Ucraina în cursul primăverii, așa cum a raportat guvernul danez.

Leopard 1

Tancuri T-72

Cehia a promis că va furniza Ucrainei 90 de tancuri T-72B modernizate.

Slovacia trimite probabil 30 de tancuri T-72.

Marocul - 30 de tancuri T72. Primele loturi de echipamente au sosit deja.

Polonia a promis majoritatea T-72-urilor sovietice modernizate din dotarea armatei sale. Livrarea a 30 de tancuri poloneze PT-91 Twardy este așteptată în viitorul apropiat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”