Sean Penn i-a oferit un premiu Oscar lui Zelenski: „Rămâne în Ucraina până la finalul războiului”

Sean Penn i-a oferit un premiu Oscar lui Zelenski: „Rămâne în Ucraina până la finalul războiului”

Actorul american Sean Penn i-a oferit unul dintre premiile sale Oscar preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca „simbol al credinţei" în victoria Ucrainei în războiul cu Rusia, relatează miercuri dpa.

Sean Penn și Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Statueta, unul dintre cele două trofee câştigate de Sean Penn în 2004 şi, respectiv, 2009 pentru cel mai bun actor în rol principal, va rămâne în Ucraina până la sfârşitul războiului.

Actorul i-a înmânat statueta preşedintelui Zelenski la Kiev, în cea de-a treia sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Sean Penn a fugit din Ucraina în martie în timp ce filma un documentar despre conflict.

În timpul întâlnirii, Zelenski l-a decorat pe actorul american cu Ordinul de Merit pentru „contribuţia sa semnificativă" în sprijinul acordat Ucrainei.

Actorul Sean Penn a fost, de asemenea, onorat cu o placă care îi poartă numele pe Aleea Curajului din Kiev, dedicată „persoanelor curajoase care au stat alături de Ucraina de la început". Numele său se va afla alături de cele ale numeroşilor lideri mondiali care au ajutat Ucraina în timpul conflictului.

„Actorul şi regizorul american Sean Penn @seanpenn a venit pentru a treia oară în Ucraina de la începutul războiului. De data aceasta întâlnirea noastră a fost specială. Sean şi-a adus statueta Oscar ca simbol al credinţei în victoria ţării noastre. Ea va rămâne în Ucraina până la sfârşitul războiului", a scris preşedintele Zelenski pe pagina sa de Instagram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...