Sebastian Ghiță, la ieșirea de la DNA: Am depus toate eforturile să mă încadrez în cerințe. Nivelul condițiilor este destul de mare

Sebastian Ghiță, la ieșirea de la DNA: Am depus toate eforturile să mă încadrez în cerințe. Nivelul condițiilor este destul de mare

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, joi, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că a depus "cu bună credință" toate eforturile pentru a îndeplini condițiile impuse de procurorii anticorupție, arătând că nivelul acestor condiții este "destul de mare".

"Am depus cu bună credință toate eforturile să mă încadrez în cerințele dânșilor (ale procurorilor—n.r.). Sper de data aceasta să fi reușit și să ating nivelul acesta destul de mare la care au fost ridicate condițiile", a declarat Ghiță.

Întrebat dacă a putut negocia asupra nivelului cauțiunii de 13 milioane de euro, deputatul a spus că nu crede că există vreo persoană care să negocieze cu procurorii.

"Nu știu dacă există procedura aceasta, nu cred că astăzi în țară cineva negociază cu vreun procuror de la DNA. De aceea, ca orice om, trebuie să te supui acelor cereri, fie că ți se par mari sau mici și să aștepți decizia respectivului procuror. Nu văd alt fel de a pune problema astăzi", a mai spus Ghiță.

Sebastian Ghiță s-a prezentat, joi după-amiază, la sediul DNA Ploiești, în contextul în care aceasta este ultima zi în care poate depune cauțiunea stabilită de procurori în dosarul în care este cercetat pentru șantaj, dare de mită și folosire de informații nedestinate publicității.

Deputatul Sebastian Ghiță a depus, lunea trecută, garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii de 13 milioane de euro stabilită de procurorii anticorupție, surse declarând la acel moment că respectivele bunuri aparțin unei societăți controlate de parlamentar.

Ulterior, DNA Ploiești a respins cauțiunea depusă de Ghiță, pe motiv că bunurile nu acopereau suma de 13 milioane de euro, procurorii acordându-i termen până joi pentru a depune noi garanții, astfel încât întreaga sumă să fie acoperită.

Măsura controlului judiciar pe cauțiune a fost dispusă de procurorii DNA Ploiești la data de 31 martie, după ce Camera Deputaților a respins cererile privind reținerea și arestarea parlamentarului.

Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același dosar mai sunt cercetați penal procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, și fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas. Aceștia sunt acuzați că au permis accesul deputatului la informații dintr-un dosar care nu erau destinate publicității, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar și în protejarea intereselor unor persoane și firme cercetate în cauza respectivă.

AGERPRES/ (AS—autor: Anamaria Toma, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...