Sebastian Lăzăroiu intervine în scandalul Auchan: „Un casier profesionist are nevoie de 3-4 luni să se mişte ca peştele în apă. E legitim să mă întreb: unde sunt banii mei?”

Sebastian Lăzăroiu intervine în scandalul Auchan: „Un casier profesionist are nevoie de 3-4 luni să se mişte ca peştele în apă. E legitim să mă întreb: unde sunt banii mei?”

Analistul Sebastian Lăzăroiu a intervenit, luni, pe pagina sa de Facebook, în dezbaterea publică din jurul deciziei celor de la Auchan de a înlocui toţi casierii cu serviciul self-scan.

"Plonjez şi eu în dezbaterea cu Auchan, deşi am zis să mă ţin departe, mai ales că n-am mai intrat de multă vreme la ei, deci n-am nicio miză. Aşadar, aflu că Auchan a înlocuit toţi casierii umani cu serviciul self-scan. Foarte bine. Cinste lor. Dar să mergem un pic mai departe. S-a micşorat timpul de stat la coadă? Mă îndoiesc sincer. Iată de ce. Fiecare cumpărător s-a transformat în casier. Casier e o meserie. Dacă nu credeţi, amintiţi-vă de experienţa voastră cu novicii, băgaţi de obicei ziua la casă, când nu e trafic, cu un casier mai experimentat lângă ei. Nu-i aşa că nu e treabă uşoară? Şi nu mă refer la abilităti, că pe astea le-avem toţi, mă refer pur şi simplu la experienţa de a naviga prin meniu, de a suci mărfurile cu codul de bare unde trebuie etc.", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit analistului, un casier profesionist probabil că are nevoie de vreo 3-4 luni ca să se mişte ca peştele în apă, iar asta după ce i-au trecut prin mâini mii de mărfuri.

"Gândeşte-te cât îţi va lua ţie care o faci pe casierul o dată pe săptămână. Deci, aştept mai mult la coadă decât înainte şi fac un efort în plus. E legitim să mă întreb - unde sunt banii mei? Dacă banii mei sunt în profitul companiei, care a disponibilizat măcar o parte din casieri sau îi plăteşte mai puţin pe cei convertiţi în asistenţi la self-scan, atunci, iertare, dar îmi voi căuta alt magazin. Dacă Auchan mă plăteşte pentru efort şi aşteptare, cu o reducere la produsele lor, atunci îi pot prefera pe ei, în cazul în care dispun de timp", a menţionat Sebastian Lăzăroiu.

În opinia fostului consilier prezidenţial, răspunsul că Auchan n-a concediat pe nimeni şi nici n-a diminuat salariile personalului, cu alte cuvinte, că Auchan nu câştigă nimic la treaba cu self-scan, e ridicol de mincinos.

"Asta înseamnă că Auchan are chiar cheltuieli suplimentare, timpi de aşteptare mai mari, dar, hei, a dat lovitura cu noile tehnologii şi îti face hatârul de a te învăţa o nouă meserie, deci ar trebui să-i fii recunoscător. Partea bună e că Auchan sunt foarte generoşi cu soldaţii ruşi care ocupă Ucraina. Lor le face donaţii. Îmi dă o lacrimă", a conchis Sebastian Lăzăroiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă