Secretarul de stat al SUA confirmă angajamentul de securitate față de Polonia

Secretarul de stat al SUA confirmă angajamentul de securitate față de Polonia

Secretarul de stat american Rex Tillerson a confirmat, într-o convorbire cu ministrul polonez de externe, Witold Waszczykowski, caracterul durabil al legăturilor și obligațiilor aliaților transatlantici, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a diplomației poloneze, Joanna Wajda, agenției de presă poloneze PAP, preluate de Xinhua.

Tillerson a reafirmat "angajamentul Statelor Unite de a acționa pentru securitatea Europei și a regiunii noastre", a precizat Wajda.

Waszczykowski a mulțumit pentru poziția activă a SUA în vederea întăririi capacității defensive a NATO și pentru prezența militară americană sporită în Polonia și în regiune.

În privința crizei din Ucraina, cei doi miniștri și-au exprimat speranța că eforturile conjugate ale Europei și Statelor Unite vor permite aplanarea treptată a conflictului.

Oficialii american și polonez speră să își continue dialogul cu ocazia reuniunii coaliției internaționale împotriva Statului Islamic, la Washington, pe 21 martie.

Purtătoarea de cuvânt a mai adăugat că Waszczykowski l-a invitat pe Tillerson să viziteze Polonia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro