Secretarul de stat Antony Blinken a pledat pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO

Secretarul de stat Antony Blinken a pledat pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a pledat pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO. Principalul motiv al revenirii ar fi acela de a contracara influența Chinei.

FOTO EPA EFE

"Cred sincer că ar trebui să ne întoarcem în UNESCO. Nu pentru a le oferi un cadou, ci pentru că ceea ce se întâmplă acolo contează cu adevărat", a spus secretarul de stat american în faţa unei comisii parlamentare.

SUA a decis să se retragă din cadrul UNESCO în timpul mandatului lui Donald Trump, la finalul anului 2018. Această decizie a venit ca represalii pentru ceea ce au invocat ca fiind o atitudine părtinitoare, anti-israeliană, a agenţiei ONU. Suspendaseră deja plata cotizaţiilor în 2011, când palestinienii au devenit membri, relatează Agerpres.

Blinken a ținut să evidențieze și faptul că în prezent China este cel mai mare contribuitor la UNESCO. De aceea consideră că este important ca SUA să revină la masă și să ia parte la discuții pentru a vedea cât de influentă este cu adevărat China.

Pentru o eventuală revenire în cadrul UNESCO, departamentul de stat american a solicitat 150 de milioane de dolari ca finanțare, în propunerea de buget pentru 2024 a administrației Biden.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...