Secretarul de stat Harry Ilan Laufer propune sancționarea funcționarilor care solicită ștampila pe documente

Secretarul de stat Harry Ilan Laufer propune sancționarea funcționarilor care solicită ștampila pe documente

Funcționarii publici care solicită agenților economici ștampile pe documente vor fi sancționați, a declarat miercuri, la Botoșani, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer.

Acesta a adăugat că va propune premierului Sorin Grindeanu introducerea de sancțiuni pentru angajații din sistemul bugetar care încalcă actele normative care prevăd că ștampila nu mai este obligatorie.

'Ștampila a fost scoasă în afara legii, ca să spun așa. În clipa în care vă duceți astăzi la o instituție a statului român nu au voie să vă ceară ștampilă pe documente, iar, din păcate, lucrul acesta nu se întâmplă și funcționarii doresc în continuare ștampila. Vom face o propunere către premier prin care vom aplica chiar o sancțiune, chiar și financiară, pentru acei funcționari care nu respectă legea', a afirmat Laufer.

Potrivit acestuia, obligativitatea aplicării ștampilei trebuie eliminată și pentru autoritățile publice locale care depun proiecte pentru obținerea de fonduri guvernamentale sau europene.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie