Secretarul general al NATO: Loviturile aeriene rusești în Siria ''subminează'' procesul de pace

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a estimat vineri că loviturile aeriene rusești, care ''vizează în principal grupările de opoziție din Siria, subminează eforturile pentru găsirea unei soluții politice'' la conflictul sirian, relatează AFP și Reuters.

''Printre altele, întărirea prezenței rusești, a activității sale aeriene în Siria provoacă, de asemenea, tensiuni sporite și încălcări ale spațiului aerian turc'', a declarat la sosirea sa la o reuniune la Amsterdam a miniștrilor apărării din țările Uniunii Europene.

''Aceasta creează riscuri, sporește tensiunile și, desigur, reprezintă o provocare pentru NATO, deoarece este o încălcare a spațiului aerian al NATO'', a mai spus șeful Alianței Nord-Atlantice, făcând apel la calm și la detensionarea situației, precum și la o soluție politică în Siria.

''Întărirea militară substanțială a Rusiei în Siria și în Mediterana Orientală și este pe cale de a schimba echilibrul strategic'' al regiunii, a estimat Stoltenberg.

''NATO susține puternic toate eforturile pentru găsirea unei soluții politice la conflictul din Siria'', a reamintit Stoltenberg, în timp ce convorbirile de pace de la Geneva, care cu greu începuseră, au fost suspendate până la 25 februarie.

Consiliul de Securitate al ONU are vineri consultări privind Siria, unde regimul președintelui Bashar Al-Assad, ajutat de aviația Rusiei, și-a intensificat ofensiva împotriva orașului Alep, provocând exodul a zeci de mii de civili.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde