Secretarul general al NATO: Loviturile aeriene rusești în Siria ''subminează'' procesul de pace

Secretarul general al NATO: Loviturile aeriene rusești în Siria ''subminează'' procesul de pace

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a estimat vineri că loviturile aeriene rusești, care ''vizează în principal grupările de opoziție din Siria, subminează eforturile pentru găsirea unei soluții politice'' la conflictul sirian, relatează AFP și Reuters.

''Printre altele, întărirea prezenței rusești, a activității sale aeriene în Siria provoacă, de asemenea, tensiuni sporite și încălcări ale spațiului aerian turc'', a declarat la sosirea sa la o reuniune la Amsterdam a miniștrilor apărării din țările Uniunii Europene.

''Aceasta creează riscuri, sporește tensiunile și, desigur, reprezintă o provocare pentru NATO, deoarece este o încălcare a spațiului aerian al NATO'', a mai spus șeful Alianței Nord-Atlantice, făcând apel la calm și la detensionarea situației, precum și la o soluție politică în Siria.

''Întărirea militară substanțială a Rusiei în Siria și în Mediterana Orientală și este pe cale de a schimba echilibrul strategic'' al regiunii, a estimat Stoltenberg.

''NATO susține puternic toate eforturile pentru găsirea unei soluții politice la conflictul din Siria'', a reamintit Stoltenberg, în timp ce convorbirile de pace de la Geneva, care cu greu începuseră, au fost suspendate până la 25 februarie.

Consiliul de Securitate al ONU are vineri consultări privind Siria, unde regimul președintelui Bashar Al-Assad, ajutat de aviația Rusiei, și-a intensificat ofensiva împotriva orașului Alep, provocând exodul a zeci de mii de civili.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani