Secretul celui mai pufos pandișpan cu vișine: rețeta fără praf de copt

Secretul celui mai pufos pandișpan cu vișine: rețeta fără praf de copt

Acest pandișpan cu vișine este una dintre cele mai iubite prăjituri de vară: simplu, dar plin de arome, rapid și foarte gustos.

Pandișpan cu vișine, prăjitura copilăriei FOTO Shutterstock

Vișinele se umără printre fructele preferate ale multora, datorită gutului proaspăt și acrișor. Pot fi consumate ca atare, pot fi transformate în dulceață sau pot fi folosite în diverse prăjituri, iar acest pandișpan cu vișine este o amintire a copilăriei pentru mulți dintre noi. Primele vișine ale acestui sezon au apărut deja în piețe, așa că e păcat să nu profităm de ele. Însă în acest desert delicios putem folosi și alte fructe: cireșe, caise, piersici etc.

Secretul pentru un pandișpan pufos, aerat, constă în mixarea ouălor întregi, nu a albușurilor și gălbenușurilor separat. De asemenea, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, așa că scoate-le din frigider cu cel puțin o oră înainte Dacă te grăbești, le poți ține 15-20 de minute în apă caldă.

De asemenea, cantitatea de zahăr nu trebuie să fie prea mare, întrucât, după scoaterea din cuptor, pandișpanul se va lăsa. Mixând ouăle întregi la viteză mare, până își triplează volumul, va fi încorporat suficient aer pentru ca pandișpanul să crească fără să fie nevoie de un aditiv precum praful de copt.

Iată rețeta pentru cel mai pufos pandișpan cu vișine, fără praf de copt

Ingrediente

Pentru blat:

6 ouă

200 g zahăr

220 g făină

2 plicuri zahăr vanilat

1 praf de sare fină

50 g unt topit și răcit

400 g vișine fără sâmburi, bine scurse

70 g zahăr pudră

Pentru pandișpan, pui într-un bol încăpător (sau în vasul muxerului planetar) ouăle la temperatura camerei, zahărul, zahărul vanilat și sarea. Mixezi 7-8 minute, la viteză mare, până ce compoziția își triplează volumul. Cerni făina și o încorporezi ușor cu o spatulă. La final, torni în untul topit și răcit, apoi omogenizezi.

Treci vișinele foarte bine scurse prin zahăr pudră. Torni aluatul de pandișpan într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt (sau o tavă dreptunghiulară de aproximativ 35x20 cm, dacă vrei ca prăjitura să fie mai înaltă) și presari vișinele. Coci 15 minute la 175 °C, apoi 30-35 de minute la 160 °C. Lași prăjitura la răcorit înainte să o porționezi și o decorezi cu zahăr pudră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat