Secția pentru procurori: Doru Țuluș își va relua activitatea la PÎCCJ; Mihaiela Moraru Iorga - la PJ Bacău

Secția pentru procurori: Doru Țuluș își va relua activitatea la PÎCCJ; Mihaiela Moraru Iorga - la PJ Bacău

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit miercuri ca procurorul Doru Țuluș să își încheie activitatea la DNA și să continue la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Mihaiela Moraru Iorga să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție — nivel central, a procurorului Doru Florin Țuluș, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție și revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeași dată", potrivit deciziei Secției pentru procurori.

Tot miercuri, Secția a decis încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție — nivel central, a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție și revenirea acesteia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău — unitate de parchet de la care provine, începând cu aceeași dată.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat marți aviz pozitiv pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga.

"În ședința din data de 4 iulie 2017, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-șef al DNA privind avizarea revocării domnului procuror Țuluș Doru Florin și a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție", informa CSM printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...