Secție secretă de poliție a Chinei, în inima New York-ului. Doi bărbați au fost arestați de FBI

Secție secretă de poliție a Chinei, în inima New York-ului. Doi bărbați au fost arestați de FBI

Autoritățile americane au arestat doi bărbați în New York pentru că ar fi operaționalizat o "secție secretă de poliție" chineză în cartierul Chinatown, din Manhattan.

Cartierul Chinatown

Liu Jianwang, în vârstă de 61 de ani, și Chen Jinping, în vârstă de 59 de ani, ambii rezidenți în New York, sunt acuzați de conspirație pentru a acționa ca agenți ai Chinei și obstrucționarea justiției, potrivit bbc.com.

Aceștia sunt așteptați să apară luni în fața unui tribunal federal din Brooklyn.

China a negat anterior operarea stațiilor, numindu-le "centre de servicii" pentru cetățenii din străinătate.

Jianwang și Jinping au lucrat împreună pentru a înființa prima secție de poliție din străinătate în Statele Unite în numele Ministerului Securității Publice din China, a susținut luni Departamentul de Justiție al SUA.

Avanpostul a fost închis în toamna anului 2022, a precizat departamentul, după ce persoanele implicate au luat cunoștință de o anchetă a FBI privind stația.

"Această urmărire penală dezvăluie încălcarea flagrantă de către guvernul chinez a suveranității națiunii noastre prin înființarea unei secții secrete de poliție în mijlocul orașului New York", a declarat Breon Pearce, procurorul principal din Brooklyn.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”