Securitate întărită la Casa Albă după un nou incident

Securitate întărită la Casa Albă după un nou incident

Serviciile responsabile cu securitatea președintelui american au sporit sâmbătă seara supravegherea Casei Albe după arestarea unui bărbat care profera amenințări la unul dintre punctele de control al Secret Service, a anunțat un responsabil, citat de AFP.

Individul susținea că are o bombă în mașină, el fiind imediat arestat, iar vehiculul său verificat, conform postului de televiziune CNN.

Președintele Donald Trump era plecat la reședința sa din Florida pentru week-end.

Sâmbătă, "în jurul orei (locale) 23:05 (03:05 GMT), un individ a sosit cu mașina până la un punct de control al Secret Service", a indicat un purtător de cuvânt al acestei unități de elită responsabilă pentru asigurarea securității președintelui și personalităților din Statele Unite ale Americii.

Ofițerii l-au reținut pe individul care declarase că ar avea o bombă în mașină și au luat poziție pentru a riposta oricărui atac.

Cu câteva ore mai înainte, o persoană a fost arestată după ce a sărit peste un dispozitiv în care se lasă bicicletele, situat într-o zonă-tampon din fața Casei Albe, aparent încercând să pătrundă în incinta Casei Albe, a indicat Secret Service. Acest individ a fost arestat și este pasibil să fie inculpat. El nu avea armă asupra sa, a precizat un agent de pază, sub rezerva anonimatului.

Aceste incidente survin la o săptămână după o alertă mai gravă , când un bărbat a intrat la 10 martie în interiorul Casei Albe și s-a plimbat pe aleile reședinței prezidențiale timp de mai mult de un sfert de oră, înainte de a fi arestat. Donald Trump se afla atunci în reședință. Aceasta nu este prima dată când o persoană pătrunde în perimetrul Casei Albe.

În septembrie 2014, un fost combatant cu probleme psihice a reușit să pătrundă în interiorul Casei Albe, cu un cuțit în buzunar, după ce sărise gardul și traversase peluza.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”