Securitatea în regiunea Mării Negre, temă discutată de şeful SMA şi comandantul Corpului de Puscaşi Marini al SUA

Şeful Statului Major al Apărării (SMA), generalul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, joi, o întrevedere cu comandantul Corpului de Infanterie Marină al Statelor Unite ale Americii (SUA), generalul David H. Berger, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de SMA.

Potrivit sursei citate, dialogul, care a avut loc la comandamentul din Washington, "a vizat şi radiografia contextului de securitate din regiunea Mării Negre".

"Şeful SMA a mulţumit pentru beneficiile dobândite în urma prezenţei infanteriei marine în cadrul Black Sea Rotation Force şi a reiterat relevanţa prezenţei acestei categorii de forţe în regiunea Mării Negre. Totodată, generalul Ciucă a subliniat contribuţia acestora la perfecţionarea tehnicilor şi procedurilor specifice, de către infanteriştii marini români, în cadrul exerciţiilor bilaterale, ceea ce asigură consistenţa procesului de realizare a capabilităţii nou înfiinţate, Regimentul de infanterie marină din compunerea Forţelor Navale", se precizează în comunicat.

Programul vizitei generalului Ciucă în SUA a cuprins şi întrevederi cu şeful Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al SUA, generalul Richard D. Clarke, dar şi cu şeful Comandamentului Central, generalul Kenneth F. McKenzie Jr. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

3 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…